Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-11-2015, 01:28   #1
kubanczyk
ford::beginner

Imię: Kuba
Model: Fiesta mk7 polift
Silnik: 1.5 TDCI 75km MOD 106km by HEKO
Rocznik: 2013
Arrow AUX/ USB 4500rds? Zmiana na inne/przerobienie obecnego

Cześć. To mój pierwszy post tutaj, więc witam serdecznie.
Posiadamy fieste MK6 z 2003 roku juz 8 lat. Teraz przeszła na moją własność i z tego powodu chciałbym zaingerować w radio. Zależy mi na odtwarzaniu muzyki z przenośnego urządzenia. Obojętne czy USB czy AUX
Nie mam kompletnie pojęcia czy da się jakoś to zrobić? kupić jakiś dodatkowy moduł jak ta zmieniarka cyfrowa? Widzę ze na allegro są 250zł+ a na aliexpress znacznie taniej. Móglby mi ktoś pomóc?

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] <- to radio wygląda okej. Ale ma aux? Równie ładnie wyglądają te radia sony.
Pozdrawiam

kubanczyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2015, 07:41   #2
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
Domyślnie Odp: AUX/ USB 4500rds? Zmiana na inne/przerobienie obecnego

Hej,
Sam sie napalilem jakieś 3 miesiace temu na zmiane kaseciaka eon 2500 na cos innego.
W między czasie wstawilem transmitter fm, ale żona bardzo chciała cos do obslugi CD.
Szukałem różnych rozwiązań, bylem gotowy ma wycięcie kawałka ramki od radia, zakup stacji multimedialnej itd. Warunkem miała być fordowskosc.
Kupilem nawet sprawne sony c214 za 80zl, ostatecznie zostal eon4500 plus transmitter (zdjęcia wstawiłem juz kiedys na forum).
Konkluzje:
W eon 4500 masz typ wtyczki ktory nie pasuje do sony/denso/ blaupunkt dx. Czeka cię zmiana w instalacji, albo adapter samorobka, bo noe wierzę ze ktos to produkuje.
eon nie ma wyjścia na zmieniarke, wiec nie podlaczysz tam zmieniarki cyfrowej.
Kupilem dwa eon4500 i oba maja tylko otwor w obudowie na wtyk jak od zmieniarki.

Kwota na samo radio fordowskie ktore bedzie pasowalo stylistycznie do fiesty to wydatek od 250zl w górę a o tak czeka Cię przerobka instalacji oraz zakup zmieniarki cyfrowej.
Latwiej i taniej kupihac radio uniwersalne z wejściem usb plus adapter iso plus ramka na radio za 30zl.
U mnie zakup transmittera wyszedl mnie poniżej 50 a ma tez obsluge BT w tym obsluga telefonu.

Ostatnio edytowane przez Antej ; 07-11-2015 o 07:44
Antej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania