![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Witam,
Mam problem z odpaleniem - jest sporo wątków na ten temat ale mój chyba jest trochę inny. +8 stopni na zewnątrz, a mój ford kręci odpala na pół sekundy i gaśnie. tak było wczoraj - 28.01. Myślałem że to aku ale naładowałem i nadal to samo. Przy kręceniu leci z rury troche szarego dymu ale to dziś na mrozie więc może to przez wode w baku? nie wiem... dodam że: na początku stycznia wymieniłem świece żarowe, wyczyszczony został kolektor i wymieniłem do niego uszczelki, robiłem przelewy i wyszły o dziwo bardzo dobrze, opiłków nie było widać. wtryski po regeneracji w zeszłym roku styczeń 2015. Były też kodowane wtryski - mrugała sprężynka i mechanik stwierdził że kody poszły. Akumulator ma 2lata. Nie wiem czy to istotne ale dzień wcześniej auto zgasło mi w trakcie jazdy(jechałem z 30km/h hamując przed światłami na sprzęgle). Gdy ruszałem ze świateł to tak jak by mocy mu brakowało, gaz w podłodze a on ledwo się rozpędzał... no i na drugi dzień już nie odpalił... czy ktoś ma jakiś pomysł co zrobić czy od razu dzwonić po jakiegoś speca który zczyta błędy? Auto: Ford mondeo mk3 2.0 TDCi 130km z 2003r nie wiem czy to miejsce na to pytanie ale może ktoś poleci kogoś z Krakowa? Ostatnio edytowane przez wegi32 ; 29-01-2016 o 10:17 Powód: zmiana tytułu |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1.8 benzyna 125KM
Rocznik: 2005
|
Myślę że bez odczytania błędów się nie obędzie, co tu można wywróżyć :-)
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciek
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008
|
Pytanie może dość banalne ale, ile paliwa masz w baku? może najzwyczajniej w świecie zaciągnął syfu z dna baku i coś się przytkało? może jakieś badziewne paliwo wlałeś ostatnio?
Tak jak kolega wyżej powiedział, odczytaj błędy, może coś się rozjaśni |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
paliwa w baku mam 3/4.
tankuje zawsze na orlenie tą lepszą rope. był spec z komputerem i nic mu nie pokazało, 0 błędów... stwierdził: zatkany filtr paliwa pompa wysokiego cciśnienia zatkana immobiliser rozkodował się? jakoś tak mówił. takze zholować auto to mechanika i zacząć od filtra? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
już wszystko jasne, zawór EGR był zatkany i mechanik go wyczyścił. Auto jeździ normalnie.
temat uważam za zamknięty. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Cytat:
|
|