![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marta
Model: Focus MK2FL
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2008
|
Witam,
To mój pierwszy post - pozdrawiam wszystkich serdecznie. Mam taki problem z moim foksikiem MK2FL 1,8TDCI - nie zawsze, jednak najczęściej przy wiekszym obciążeniu (jak. np jazda pod górę) samochód np. na 4 biegu przy ok. 2800/obr zacina się i traci moc. Odczucie jest takie, jakby chciał i nie mógł. Kiedy wbiję 5 bieg i zakres obrotów się zmieni - samochód przyśpieszy i przy powiedzmy prędkości 135-140km/h zacina się znowu. Nie ma żadnych komunikatów o błędach. Tankuję tylko paliwa premium, filtry i olej wymieniam co max 15tyś. Nie słychać żadnych świstów wskazujących na pobieranie lewego powietrza, a było tak jak miałam pęknięty przewód od Intercoolera. Proszę o pomoc. Pozdrawiam raz jeszcze forumowiczów. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: Focus II FL Kombi, Focus II Kombi
Silnik: 2.0 tdci/136, 1.6 tdci/110
Rocznik: 2008, 2007
|
Co do utraty mocy postów na tym forum jest mnóstwo. Wystarczy użyć szukajki.
Może być kila przyczyn. Życzę miłej lektury. Dodam tylko, że moje auto miało podobnie. Przestudiowałem całe forum i nie tylko. Szukałem i sprawdzałem po kolei a niestety wyszło na to, że przyczyną był zabity DPF. Pozdro Android |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dzięki. Nie mam DPF.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: focus ghia
Silnik: 1.8tdci
Rocznik: 2005
|
Być może EGR się nie domyka. Kilku kolegów na forum miało podobny problem.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Witam,
Problem został rozwiązany - wczoraj wymieniony został filtr paliwa. Załączam zdjęcie - kosmos. Samochód chodzi jak nowy. |
|
|
|