Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-04-2016, 07:41   #1
Wiury
ford::beginner

Imię: Maciek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
Domyślnie Urwane tylne mocowanie lampy przeniej

Witam.
Ostatnio zauważyłem (na przeglądzie) że lewa lampa przednia rusza się od dołu. Okazało się że trzyma się tylko na dwóch górnych śrubach (tych w pasie przednim). Po wymontowaniu obu lamp okazało się że pękło mocowanie tylne lampy ( nie w samej lampie tylko w nadwoziu). Nie mam dostępu do schematów nadwozia i potrzebuję waszej pomocy odnośnie tego mocowania. wg tego co zobaczyłem to to mocowanie nie jest na pasie przednim. Wg mnie jest tam jakiś element pośredni z tworzywa. Nie bardzo wiem czego szukać do kupienia. A może jakaś inna metoda naprawy. Proszę o pomoc. Dziękuję.

Wiury jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-04-2016, 11:49   #2
Wiury
ford::beginner

Imię: Maciek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
Domyślnie Re: Urwane tylne mocowanie lampy przeniej

Witam wszystkich.
Już sobie poradziłem.
Okazało się że urwane były dwie części na pasie przednim. Aby to naprawić musiał bym wymienić cały pas. Poradziłem sobie inaczej. Dorobiłem z blachy 1mm kształt taki sam jak z drugiej strony tylko lustrzane odbicie i przykręciłem na wkręty do pasa. Wiem że to nie oryginał ale lampa się trzyma a mocowania nie widać bo jest pod lampą.
Wiury jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania