Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|małopolska
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-04-2016, 17:42   #1
belkone
ford::beginner

Model: Focus MK1 Lift
Silnik: 1.8 TDCi 97kW
Rocznik: 2003
Domyślnie Gdzie na diagnostykę komputerową w Krakowie?

Witam wszystkich.

Mam pewien problem z autem Ford Focus 1.8TDCi 2003r. szerzej opisany tutaj:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Potrzebuję informacji, gdzie w Krakowie udać się do dobrego specjalisty w celu dokładnego zdiagnozowania problemu, aby nie błądzić po omacku i nie generować bezsensownych kosztów.
Potrzebna diagnostyka komputerowa + sprawdzenie ciśnienia paliwa, aby wykluczyć bądź uznać za winowajczynie pompę wtryskową / zawór regulacji paliwa.

Czy ASO (EURO CAR, WIKAR, jest jakiś inny?) sprawdzą 13 letni samochód czy za stary na ASO? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z góry dzięki za pomoc!

Ostatnio edytowane przez belkone ; 17-04-2016 o 17:47
belkone jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2016, 23:19   #2
kocur
ford::average

Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024
Domyślnie Odp: Gdzie na diagnostykę komputerową w Krakowie?

A któregoś z polecanych mechaników w temacie obok "Mechanik z Krakowa" sprawdzałeś ? Jest tam kilka namiarów - każdy z nich ma kompa jeśli potrzeba się podpiąć. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-04-2016, 04:24   #3
belkone

Cytat:
Napisał kocur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A któregoś z polecanych mechaników w temacie obok "Mechanik z Krakowa" sprawdzałeś ? Jest tam kilka namiarów - każdy z nich ma kompa jeśli potrzeba się podpiąć. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No sprawdzam i obdzwaniam, ale zawsze lepiej gdy ktoś poleci kogoś sprawdzonego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Byłem już o dwóch (jeden to nie mechanik, znajomy z 'testerem'), i na każdym komputerze co innego... dlatego chciałbym zweryfikować u trzeciego, tylko z jakimś dobrym sprzętem, bo ceny ASO mnie troszkę odstraszyły;p
Co ciekawsze nie-ASO dziś rzuciło mi ceną o 50zł wyższą... ;o
Stary 20-04-2016, 11:32   #4
kocur

Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Rocznik: 2024

To zależy gdzie masz bliżej - na północy Krakowa w Węgrzcach masz Auto Kubik gdzie akurat dzisiaj kapcie zmieniałem.

Czasami różnice między ASO nie są kosmiczne - zależy wiadomo co jest do zrobienia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 20-04-2016, 13:05   #5
darez
ford::amateur

Model: Mondeo MK4
Rocznik: 2009

Coś dla Ciebie: " wszyscy posiadacze samochodów amerykańskich marek mogą liczyć na 50% rabat na diagnostykę, 25% upustu na usługę serwisową oraz 10% na pakiet premium na myjni."

darez jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-04-2016, 15:38   #6
Gomad

Imię: Dawid
Model: Focus mkII
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2006

ja mam Forscana do użytku gdyby coś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gomad jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-04-2016, 12:40   #7
belkone

Dzięki wszystkim za odpowiedź, wybrałem się do ABC FOCUS i pomimo sprzecznych opinii na forum - nie mam do nich zastrzeżeń Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Gomad Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja mam Forscana do użytku gdyby coś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jaki masz kabel diagnostyczny? Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś taniego interfejsu na USB do kompa, ale testowałem już dwa, jeden (jakiś na bluetooth) nie chciał się połączyć, a drugi (autophix es620, to gotowe urządzenie, nie sam kabel) nie odczytał wszystkich błędów. Mój Focus z 2003r. ma silnik 1.8 TDCi, gdzieś wyczytałem, że one są kompatybilne z OBD2 dopiero od rocznika 2005... Jakieś rady? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 22-04-2016, 12:51   #8
Gomad

Imię: Dawid
Model: Focus mkII
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2006

W Krakowie możesz kupić Viakena- mam, działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gomad jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-04-2016, 16:25   #9
belkone

Cytat:
Napisał Gomad Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W Krakowie możesz kupić Viakena- mam, działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Super, dziękiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A możesz podesłać link do tego sprzętu, który masz i działa? Jest ich trochę na stronie Viakena i nie chcę kupić złego.
Stary 24-04-2016, 08:12   #10
artur1970
ford::expert

Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019

Proszę

artur1970 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
1.8tdci , focus

Zasady postowania