![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 13-07-2012
Model: focus
Silnik: 1.8 TDci
Rocznik: 2002
|
Witam,
mam problem z moiem Mondkiem 2,0 tdci 140km a mianowicie stuka cos w lewym przednim kole, stuki narastaja wraz z predkoscia i tak samo zwalniaja, stuki słychac tylko na biegu i bez gazu, po wcisnieciu sprzegła czy tez wrzucenie na luz stuki ustaja, moze to byc ktorys przegub czy szukac przyczyny w skrzyni biegów? postawiłem samochod na klockach odpaliłem wrzuciłem bieg i tez cisza. szukałem w google i nie ma nic na ten temat. prosze o pomoc i z gory dziekuje za odp Ostatnio edytowane przez szuwi92 ; 24-05-2016 o 22:10 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Może lużna półoska w piaście, dokręcić nakrętke, może lużny zacisk hamulcowy, lub uszkodzone łożysko, przegub przy kole słychac trzaskanie, nie stuki, ale przegub wewnatrzny może stukać, jeżeli to póloska z podporą, to też łożysko może stukac.
Bez obciążenia, nie bedzie stukało, można natomiast wyczuc luzy pokręcając ręcznie, ale na tym trzeba sie trochę znac.Aby wiedziec czy taki luz jaki jest jest dopuszczalny, czy nadmierny i może powodować stukanie. |
|