![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-02-2012
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
|
Witam serdecznie wszystkich posiadaczy S-Maxów.
Co prawda nie spodziewam się przełomu w poszukiwaniu porady, bo google ani po polsku ani po angielsku nic wiele nie znalazło, lecz spróbować warto zawsze. Otóż mój nabyty 2 miesiące temu S-Max jak się okazuje oświetlenie wnętrza załącza raczej według swojego kaprysu niż według jakiejś sensownej reguły. Otóż oświetlenie działa. Każda lamkpa. Niestety otwieranie drzwi nie zawsze zapala oświetlenie, wyłączenie zapłonu również nie robi wrażenia na żarówkach za każdym razem, za to bywało że zapalały się po włączeniu zapłonu co jest sprzeczne z tym co powinno mieć miejsce. Podobna historia z odryglowaniem drzwi. Raz się światła w środku zapalają raz nie. Po prostu żyje swoim życiem. Ktoś może poradzić od czego zacząć i gdzie celować? Będę wdzięczny bo jest to irytujące. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-12-2015
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Mi to wygląda na przegniłą wiązkę elektryczną lub zaśniedziałą kostka. Podobny temat przerabiałem w pasku. Szukałbym po kablach od żarówki aż coraz głębiej....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-08-2014
Model: S-MAX Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2006
|
Miałem dokładnie tak samo, pomogło odpięcie akumulatora na kilkanaście minut. Od tamtej pory spokój.
.. |
|
|
|