![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 15-08-2016
Model: Fiesta
Silnik: 1.25
Rocznik: 1996
|
Mam problem przy ruszaniu, otóż jak puszczam sprzęgło jest i chce ruszyć to auto się dławi, nie ma siły. To samo jest w czasie jazdy, jak się wciśnie do oporu to nie ma siły, tylko jak się stopniowo naciska to "jakoś" jedzie. To samo jest przy starcie jak się da do oporu to się właśnie dławi i jak się nie odpuści to auto zgaśnie.
Czytałem gdzieś na forum że czujnik podciśnienia ? Jest wgl takie coś? Kurde teraz tego tematu nie mogę znaleźć. Miał ktoś taki problem ? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Darek
Model: KUGA MK2 ST Line
Silnik: 2.0Tdci-200Km/450N
Rocznik: 2017
|
Kiedy wymieniałeś filtr paliwaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 07-03-2012
Model: Focus MKI, Fiesta MK5
Silnik: 1,6/1,25
Rocznik: 2004/2000
|
dario zadał konkretne pytanie. Bo jeśli nie od nowości, to pompa może być mocno obciążona i wkrótce padnie. Znajomy miał taki przypadek w Focusie.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 15-08-2016
Model: Fiesta
Silnik: 1.25
Rocznik: 1996
|
A właśnie nie napisałem o filtrze. Był wymieniany z 2 tygodnie temu, bo myśleliśmy że to przez niego tak się dzieje.
Tutaj jest w filmik ja pracuje [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak wskazówka obrotomierza spada poniżej 1 tyś obrotów to wtedy wduszam pedał gazu do oporu. Aaa i bym zapomniał, wymieniłem już czujnik położenia przepustnicy i dalej to samo. Pozdrawiam |
|
|
|