![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-06-2015
Model: Fiesta Mk6
Silnik: 1.4 TDCi
Rocznik: 2002
|
Witajcie!
Panowie, mam problem z moją Fiestą 1.4 TDCI. Podczas jazdy (normalnej, ok. 80km/h) silnik potrafi zgasnąć na chwilę (co wnioskuję, po całkowitemu braku mocy + pozapalanych kontrolkach na liczniku) i po chwili znów zaskakuje i jedzie dalej. Sytuacja ta potrafi powtórzyć się kilkukrotnie pod rząd potem jest spokój i znowu za kilka km dzieje sie to samo. Co może być przyczyną? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Fiesta
Silnik: 1.0 Ecoboost 125 PS
Rocznik: 2014
|
Ale słychać ze gaśnie silnik i ponowny rozruch? To istotne :-)
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Tak, wydaje mi się, że gaśnie. Zapalają się wtedy wszystkie kontrolki tak jakbym przy ruszaniu puścił za szybko sprzęgło bez gazu - identyczny efekt. Czuć, że wtedy nie ma mocy - nie reaguje na pedał gazu, ale to wszystko dzieje się w sekundzie po czym wraca do normalnej pracy. I tak kilka takich "zgaśnięć" krótkotrwałych i potem spokój na kilka km i znowu. Teraz zalałem lepszej ropy i zobaczymy co to będzie - od wczorajszego dnia spokój był, ale się trochę martwię.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-02-2015
Model: fiesta mk6
Silnik: 1,3
Rocznik: 2007
|
ile ma przejechane i czy wymieniałes filtr paliwa
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Wymieniałem, przejechane jakieś 208 tys.
Już problem został rozwiązany, padł czujnik położenia wału - byłem u mechanika i podpiął mi pod kompa. Jutro jadę kupić i może w piątek uda mi się uruchomić auto. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Powiedzcie mi jak wygląda wymiana i czy jest ciężko wyciągnąć ten czujnik? |
|
|
|