![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam, od tygodnia mam problem z radiem 6000CD, sam przełącza się z AUX na FM. Nie jest to może jakieś częste zjawisko, ale potrafi zirytować. W czasie wczorajszej 8h podróży zdarzyło się to z 4 razy. Gdzie może leżeć problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Imię: Artur
Model: Focus C-MAX Ghia, Galaxy MKII
Silnik: 1.8 Duratec + LPG, 2,0 DOHC
Rocznik: 2005, 2003
|
![]()
Nie mam takiego radia, ale czy przypadkiem nie ma w nim takiej "funkcji", że po wyjęciu wtyczki z gniazda AUX, samoczynnie się przełącza na FM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jesli tak jest, to zapewne czeka Ciebie wyjęcie, rozebrania radia i "podgięcia" blaszek w gnieździe AUX. Możliwe jest również, że podłączane urządzenie ma "luźne złącze", i ruch w jego gnieździe może powodować tą "przypadłość" Najprościej jest to zdiagnozować poprzez "poruszanie" wtyczkami, i określenia czy i gdzie pojawia się "przerwanie" połączenia z radiem.
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: 22-09-2016
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6
Rocznik: 2013
|
![]()
Ja tak miałem kilka dni temu w trasie z tym, że przełączało mi z CD na FM. I za każdym razem trafiało na wiadomości na nie wiem jakiej stacji nawet. Jak u Ciebie przełącza ? Zapewne odpowiada za to włączone NEWS w radiu ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
|
![]()
Tak, u mnie też trafiało na wiadomości. Może to być z tym powiązane.
Dzięki za podpowiedź sprawdzę to. Ostatnio edytowane przez wojciech.k ; 04-11-2016 o 14:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Imię: Paweł
Model: Focus MK2 FL, Mondeo MK5 FL
Silnik: 2.0 TDCI 136KM
Rocznik: 2008, 2020
|
![]()
Posprawdzajcie czy nie macie NEWSA włączonego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
![]()
Guzik TA (traffic alert/announcement). Wystarczy wyłączyć.
|
![]() |
![]() |