![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jarek
Model: Cmax grand
Silnik: 1.6
Rocznik: 2014
|
Witam serdecznie.
Moja zona mijala sie z innym samochodem, zahaczyła i urwala lusterko. Kupilem drugie lusterko (bylo z BLISem, ja nie mam). Wymienilem sam wszystko i wszystko dzialalo. To bylo 2 tygodnie temu. Dzis zamykam samochod z pilota i nie zamykaja sie tylne drzwi pasazera. Nie dziala zamek, ale nie dziala tez elektryczna szyba. Cala reszta dziala. Probowalem nacisnac przycisk blokowania drzwi z tylu dla dzieci. Zadzialal tylko zamek w drugich drzwiach. Na ekranie pojawil sie blad "Zabezp. dzieci awaria, serwis". Pewnie to dlatego, ze po prostu nie dziala zamek w drzwiach. Sprawdzilem bezpieczniki w bagazniku, jest ok. Probowalem ruszac kablem ktory laczy drzwi z nadwoziem, ale to nic nie dalo. Tak, jakby nie dochodzil prad do tych dzwi. Samochod mam od nowosci, nic nie bylo przy nim grzebane. Czy wymieniajac lusterko moze cos zle zalozylem? Pamietam, ze w tych przednich drzwiach, kiedy je rozbieralem zeby wymienic lusterko, to widzialem, ze jest jakis modul, czy moze zle zalozylem uszczelke, moze leci tam woda i cos sie zwarlo? Czy ten modul odpowiada za tylne drzwi? Tak sobie gdybam.... Otwieranie okna nie dziala zarowno z przycisku w drzwiach kierowcy, jak i pasazera. Zamek w tych drzwiach nie lapie w ogole, ani z pilota, ani z kluczyka. Moze ktos mial taki problem? Pozdrawiamy serdecznie Ostatnio edytowane przez tomoleo ; 04-02-2017 o 22:21 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Moduł w drzwiach kierowcy odpowiada za wszystkie drzwi, tzn, on też steruje pozostałymi (szyby, blokada itp). Skoro masz blokade elektryczną tylnych, to masz najwyższą wersję modułów i masz je we wszystkich drzwiach.
Wygląda jakby wcale nie działał moduł drzwi tylnych, ale to się dowiesz po podłąceniu pod kompa i sprawdzeniu błędów. Lusterko z BLISS nie robi różnicy, bo nie masz kabelków do diody w wiązce. Nie da się też podłączyć źle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dziekuje za odpowiedz.
Czyli jak zrozumialem, jest jeden modul w drzwiach kierowcy, ale tez moduly w pozostalych drzwiach? Oprocz braku zamka i otwierania szyby, nie swieci sie tez przycisk w drzwiach od szyb. Czyli tak, jakby tam zupelnie nie dochodzil prad. Glosnik dziala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzis mechanik stwierdzil, ze kostka pomiedzy drzwiami, a samochodem ma uziemienie, tyle tylko mogl sprawdzic. Badal te kostke ale wszystko wydaje sie ok. W srode jade do warsztatu, gdzie zajmuja sie tylko fordami. Gwarancja na samochod skonczyla sie 2 miesiace temu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to na marginesie. Do tej pory swietnie wszystko dzialalo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Moduł master w drzwiach kierowcy i slave w pozostałych drzwiach.
Głośnik ma bezposrednie połączenie z radiem. Tak jak piszesz, jakby nie miał wcale zasilania lub uległ uszkodzeniu. Zaryglowałeś te drzwi, czy jeździsz z otwartymi? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Dzieki za informacje. Wszystko jasne.
Jezdze z otwartymi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jutro jade do serwisu. pozdrowienia! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Jak już w serwisie, to nie ma sensu. Ale dle innych napiszę, że drzwi można zaryglować mechanicznie kluczykiem lub płaskim śrubokretem jak są otwarte. Nad zamkiem jest szczelina.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Uszkodzony byl jeden przewod w wiazce, ktora idzie w tej szparze, gdzie
chodzi szyna od tylnych drzwi. Jak to mozliwe, ze tak to ford wymyslil..nie wiem... Super, ze udalo sie to naprawic bez wymiany calej wiazki....koszty itd.... Dla zainteresowanych, naprawa byla w abscar. Takze wszystko wrocilo do normy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kasia
Model: Ford Kuga
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2011
|
Cześć, mam problem. W dniu dzisiejszym miałam wymieniany alternator oraz pasek. Od wczoraj Kuga stała u mechanika z odłączonym akumulatorem. Po odebraniu auta od mechanika okazało się, że komputer został zresetowany i wszystko oszalało. Nie otwierają się szyby, a przyciski od otwierania szyb przestawiają mi lusterka. Centralny zamek - cały czas słychać dźwięk ryglowania drzwi podczas jazdy, a także jak wyłączę silnik. Radio chyb ok bo wpisałam kod. Pomocy!!
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: C-max Grand
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2013
|
POMOCY !!!
Witam mam C-max Grand z 2014 r. tydzień temu stwierdziłem, ze po otwarciu drzwi za pomocą pilota nie otwieraja się drzwi przednie pasażera, lecz kiedy otwieram auto klamką dotykową w drzwiach pasażera otwieraja się wszystkie, ponadto przestała działać regulacja lusterka prawego oraz nie składa się ono do końca przy zamknięciu. Jak nacisnę przycisk na klamce lub pilota 2-3 razy to złoży sie do końca ale robi to etapami tzn. po każdym nacisnięciu sklada się dalej aż po 2-3 naciśnięciu złoży się do końca. Pomóżcie co robić. Dziękuję i pozdrawiam Wojtek |
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-11-2004
Model: .
Silnik: .
Rocznik: .
|
wojjankes doszedłeś może co było przyczyną?
|