![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-01-2011
Model: Ford Focus mk2 fl
Silnik: 1.6 tdci 134 KM
Rocznik: 2008
|
Często podczas słuchania muzyki prawy tylny głośnik wydaje nadprogramowy dźwięk "zwarcia" głównie podczas przełączania się piosenek z karty sd, wg FORScan przyplątał się kod błędu B2408-60 Zwart obwód przewodu głośnika, zanim się dobiorę do drzwi chciałem się poradzić czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem? może jest jakiś newralgiczny punkt gdzie kable lubią paść? Ogólnie głośnik gra tylko czasem jest zwarcie i jest błąd.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Jak brzmi taki dźwięk zwarcia? Wczoraj podczas jazdy usłyszałem dosłownie huk z głośników i dźwięk z radia zginał. Po wyłączeniu i włączeniu radia, dźwięk pojawił się normalnie do kolejnego strzału. Po tym zdarzeniu już nie ryzykowałem, wyjąłem radio, sprawdziłem przewody, ale nie zauważyłem żeby cokolwiek było zwarte. Dodam, że radio nie grało głośno więc zabezpieczenie przeciwzwarciowe musiało zadziałać z jakiegoś innego powodu niż przegrzanie obwodu.
|
|
|
|