![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-03-2015
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2003
|
Witam,
Mam problem z moim Focusem, po wymianie pompy wtryskowej samochód nie odpala. Pompa została zamontowana o takich samych numerach, immo odblokowane a samochód tylko kręci rozrusznik. Na plaku odpala, pompa podaje paliwo bo wylatuje przez odkręcone wtryski ale gaśnie jak się przestanie dodawać plaka. Jest tylko jeden błąd o nr P007F, ale podobno to nie ma nic wspólnego z tym. Przy ściąganiu starej pompy zostały założone wszystkie blokady więc nic się nie przestawiło. Pompa kupiona używana przez allegro Samochód stał i stoi dalej już 2 miesiące. Może macie jakieś pomysł co może być winą? Czy układ może być zapowietrzony? Jak go odpowietrzyć? Czy może wtryski są zaśniedziałe? Szukam pilnie pomocy bo mam już dość swojego samochodu i zbyt mało kasy żeby udać się do pompiarza bezpośrednio. Ostatnio edytowane przez xander31 ; 06-08-2015 o 17:28 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-03-2015
Rocznik: 2003
|
Czy ktos ma jakis pomysl co moglbym sprawdzic albo co po koleji sprawdzac?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Będziesz musiał się udac, lub kupić lepszą pompe, bo pewnie trafiłeś na złomową.
Jeżeli na plak silnik pracuje, to ewidentnie nie ma wtrysku paliwa z pompy. I pewnie cała prawda.Choć to tylko przypuszczenia, a nie wróżba. |
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mario
Rocznik: 2002
|
Witam wszystkich!
Od dawna śledzę forum i wiele problemów dzięki ludziom dobrej woli, którzy przejawiają chęć podzielenia się wiedzą rozwiązałem bez potrzeby zabierania głosuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety do dnia dzisiejszegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mój problem z Focusem polega na tym, że przy gwałtowniejszym skręcie w lewo - i tylko w lewo - silnik na ułamek sekundy przerywa, a potem ciągnie jakby nigdy nic. Ma to miejsce zazwyczaj przy rondach, albo przy gwałtowniejszym wychyleniu się w lewo do wyprzedzania. Wiem jaki mam silnik tak, tak - diesel, wiem, że tu nie ma gaźnika, ani parownika, gdzie takie chece się zdarzały. No ale zdębiałem kiedy pojawił się w/w objaw w dieslu. Po podpięciu pod kilka programów różne rzeczy wyszły: - na jednym - brak błędów - na delphi - błąd p007f - czujnik temp. w intercoolerze - współzależność między 1 i 4 cylindrem - wymieniony, niestety nie dało to rezultatu - na zgaszonym silniku błąd da się skasować, ale po uruchomieniu silnika pojawia się znów i nie ma opcji żeby go usunąć - na WOW-ie - błąd ten pojawia się w zakłądce silnika i immobilizera i nie da się go usunąć. Ponadto przesunięcie regulacji biegu jałowego na pierwszym cylindrze cały czas wskazuje zero, podczas gdy na pozostałych jest w normie. Nie widzę związku z przerywaniem silnika, a w/w błędem ale może ktoś się spotkał z czymś takim. Poza tym wkurza mnie kiedy wiem, że coś jest nie tak i nie mogę dojść do tego co i czemu. Co jeszcze sprawdzić, gdzie wsadzić łapska? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Focus Mk1 FL
Silnik: TDCi 1,8
Rocznik: 2004
|
Zacząłbym od obejrzenia wiązek kabli, najdokładniej przy przejściu przez przegrodę.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Dzięki za odpowiedź.
Zastanawiam się czy błąd p007f i przerywanie silnika przy skręcie w lewo ma jakiś związek ze sobą, czy są to dwie osobne sprawy... Wiązkę pobieżnie przejrzałem, ale nic nieprawidłowego nie ujawniłem... No chyba muszę bardziej się do tego przyłożyć... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Ponieważ rozpocząłem temat napiszę również o rozwiązaniu problemu.
Po wymianie filtra paliwa wszystko wróciło do normy, a skasowany błąd p007f już się nie pojawił. Nie wiem co ma jedno z drugim wspólnego i sam jestem zaskoczony takim stanem rzeczy. Nawet mój mechanik na moj pomysł wymiany filtra paliwa popukał się w głowę, ale stwierdził , że na pewno nie zaszkodzi. Chcielibyście widzieć jego minę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-03-2012
Model: focus
Silnik: 1.8 tdci
|
witam, mój focus od jakiegoś czasu przy jeździe na jednostajnych obrotach lubi szarpnąć, czasami podczas zmiany biegu potrafi zgasnąć. Nie mam problemów z odpalaniem, silini pracuje równo. Pojawił się błąd P007F. Wyczyściłem spirytusem czujnik doładowania w intercoolerze i zobaczę,mam nadzieje że się poprawi. Chciałem zapytać jeszcze gdzie dostanę taki czujnik bo nie mogę go nigdzie znaleźć. ORaz ew. co ten błąd może jeszcze oznaczać?
(filtr paliwa wymieniony około 5 000km temu) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: Ford fiesta mk4, mondeo mk4
Silnik: 1.8MTDI/170KM 2.0TDCI/140KM