![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 13-07-2014
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0 180 423Nm
Rocznik: 2008
|
Witam.
Czym to moze byc spowodowane? Mialem wymieniane cale tylne zawieszenie w moim MK1 HB, sprezyny zostaly stare. Ale przed wymiana nie bylo owego dzwieku. Od razu po wymianie wrzucilem w gniazda tone smaru. Ale dalej to samo. Ma ktos jakis pomysl? Wydaja "bżdęęęk" nawet jak sie wsiada do tylu, minimalne ruchy auta. A moze to nie sprezyny? Ktos pomoze? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MKII
Silnik: 1.8
Rocznik: 2008
|
Może nie ma wytlumienia sprężyn Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdź osłony termiczne wydechu. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Focus MK1
Silnik: 1.6 Zetec SE 100KM
Rocznik: 2002
|
Ostatnio borykam się z bardzo podobnym problemem. Tyle że nie miałem robione nic przy zawieszeniu. "Brzdęka" mi prawa tylna sprężyna. Czasem przy wjechaniu w dziurę, czasem przy przejechaniu przez próg.
Całe tylne zawieszenie umyte a następnie sprawdzone na podnośniku. Żadnych luzów i żadnych pęknięć nie widać... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Focus MK1 Sedan
Silnik: 1.6L Zetec-S
|
Ja miałem podobną sytuację, ale sprężyny nowe. Z czasem przeszło, dałem trochę smaru grafitowego we wahacz, ale to placebo raczej.
Ponoć powinna tam być gumowa podkładka, ale oryginalnie nie było po niej śladu. Także albo nie było albo wyparowała. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-01-2017
Model: Focus mk2
Silnik: 1.4
Rocznik: 2005
|
miałem też podobny problem a przyczyną okazał się pęknięty łącznik stabilizatora który dawał taki sprężysty dźwięk
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Focus MK1 Sedan
Silnik: 1.6L Zetec-S
|
Z czasem pewnie wszystko się ułoży i będzie cisza.
Kup może jakiś smar grafitowy w sprayu i spryskaj wszystkie nowe tuleje. Mi któraś piszczała i pomogło. |
|
|
|