![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Focus
Silnik: 1,6 101KM
Rocznik: 2005
|
![]()
Potrzebuję waszej opinii, sprawa wygląda tak:
w mojej foce ('05) było sobie radio-navi Blaupunkt TravelPilot EX, postanowiłem je wymienić na SONY 1CD + mp3 CDX-FS214. Radio wymienione, bez problemów 1:1, pozostał tylko 1 przewód (chyba antena GPS). Ale SONY zachowuje się dosyć dziwnie. Po pierwsze po uruchomieniu, wpisaniu kodu wyświetla ONE HOUR, domyślam się że to znaczy że po godzinie się wyłączy. Nie wyłącza się razem ze stacyjką, nie startuje również samo. A na dodatek nie wyświetla zegara, i nie zapamiętuje ustawionej daty/godziny. Mam interfejs Viakena STN1170, elmconfig nie ma dostępu do konfiguracji ACU (czytałem że trzeba zapisać VIN w ACU, żeby radio działało) ale wpisałem ręcznie w drugim poziomie menu VID = VIN mojej foki. Nadal nic... Skończyły mi się pomysły, aktualizacja firmware w interfejsie, sterowniki ELMConfig ...nie widzi ACU, podobno jak nie ma zegara, to SONY jest skonfigurowany do Mondeo? Przy okazji okazało się że ELMConfig nie widzi również modułu SRM, czym to może być spowodowane? Dostęp do GEM, PCM , HEC jest zapis i odczyt. Podpowiedzcie gdzie szukać, problem z radiem, z autem czy z interfejsem?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez michu184 ; 19-11-2017 o 11:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Focus,Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI, 2.2 TDCI
Rocznik: 2011, 2011
|
![]()
U mnie takie rzeczy występowały jak radio pochodziło z Mondeo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Focus,Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI, 2.2 TDCI
Rocznik: 2011, 2011
|
![]()
Mówię o problemie, że samochód nie komunikuje się z samochodem. Nie ma połączenia bo ani nie masz godziny ani elmconfig Ci się nie łączy.
Ja po prostu wymieniłem radio na inne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Biorę pod uwagę takie rozwiązanie, ale wolałem najpierw zapytać. Jestem prawie pewny że radio jest z Focusa, tak również twierdził sprzedawca. Wiesz jak poznać, czy jest z focusa, czy mondeo? Byłem pewien że focus ma kwadratowy panel przedni, w mondeo idzie bardziej w trapez...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]() Cytat:
1) VIN, to chyba tylko w nawigacji Wymieniałem radio Ford 6000, na Ford-Sony, zarówno w Mondeo mk3 jak i mk4 i wymiana była Plug&Play, żadnego programowania czy wpisywania VINu 2) Piszę z pamięci => czy gdzieś w ustawieniach programu, nie ma opcji do ustawienia: co mamy w aucie - czy radio - czy nawigację Gdzieś taką opcję widziałem pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 20-11-2017 o 09:31 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]() |