![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-04-2018
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2004
|
Witam,
Autko Mondeo MK3, 2002r. TDCI. Zaczynając od początku to towarzyszy mi oczywiście migająca sprężynka. Gdy pojawiła się ona w aucie auto miało problemy z odpalaniem obrotami i lekko dymił na biało - gdy sporadycznie odpaliło to jadąc przy obrotach 1,5 k traciło moc. Po prostu pedał gazu nie stawiał oporu, a prędkość spadała i tak bywało przez ok 5 km. Z tymi pierwszymi objawami obstawiłem czujnik położenia wału i takowy wymieniłem. Teraz pali, lecz sprężynka dalej miga i mam ten problem z traceniem mocy ale to zanika przejechaniu 1-2 km przy obrotach 1,25k - 1,5k. PS. Wtryski są ok. Zrobiłem próbę przelewową i dodatkowo przepłukałem je wraz z pompą i filtrem środkiem do Diesla Liqui moli (bodajże) Co to może być ? Czy nieskasowanie i jazda z mrugającą sprężynka temu nie przeszkadza ? Z góry Dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jaro
Model: MK3
Silnik: TDDi 2.0
Rocznik: 2001
|
Takie płukanki nic nie dają oprócz wydanej kasy, czas na remont ukladu paliwowego od baku po wtryski niestety
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Rocznik: 2004
|
Cytat:
Układ paliwowy jest ok i wątpię, aby to było tego przyczyną. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-01-2012
Model: Turek
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2017
|
To raczej nie jest normalne, ze pedal gazu raz stawia opor, by pozniej lekko chodzic. Moze warto pojsc tym tropem. Ale chyba najpierw przydalaby sie jakas diagnostyka
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł.
Model: Mondeo MK3 HB
Silnik: 2,0 TDCi 130KM
Rocznik: 2003
|
Cytat:
A jeśli chodzi o braki mocy, to na pewno kłopot jest z zasilaniem. Do sprawdzenia pompa, jej czujniki, czujnik na listwie CR (i zmierzyć ciśnienie na owej listwie). Od tego bym zaczął. Samo płukanie nie jest lekiem na wszystkie kłopoty z zasilaniem ale na pewno sprawnemu układowi nie zaszkodzi.
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Grzesiek
Model: focus C-max/ mondeo mk4
Silnik: 1.8 PB/ 2.0 TDCI
Rocznik: 2005/2008
|
a nie sprawdzales jaki blad pokazuje na komputerze?
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|