![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: seba
Model: ford s - max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
Witam mam problem w drodze na wakacje do Chorwacji w Zakopanem odpalilem auto rano po noclegu pochodziło 3 minuty ruszyłem I zgasło. Okazało się że w przewodach nie ma paliwa po odpwietrzeniu auto nadal nie odpala.Laweta i mechanik po diagnozie stwierdził że usterka sterownika silnika błąd który sie wyświetlał to bodajże P0606.I teraz moje pytanie do bardziej doświadczonych czy to możliwe? A dwa tygodnie teamu wymieniłem rozrząd.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-01-2012
Model: Turek
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2017
|
Z elektronika wszystko jest mozliwe.
Natomiast nie widze zwiazku miedzy zmiana rozrzadu a awaria ECU, jesli napomkniecie o tym bylo pytaniem czy zmiana rozrzadu mogla sie do tego przyzynic. Zastanawiam sie tylko, czy wilgoc we wtyczkach od ECU moglaby byc przyczyna takiej awarii i osuszenie-wyczyszczenie stykow mogloby cos zmienic... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Widziałem ten sterownik jest suchy sam mechanik też mowil że nie a wilgoci
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 143KM bez DPF
Rocznik: 2007
|
Jak nie ma paliwa w przewodach to sprawdziłbym pompę i czy dostaje sygnał a dopiero kombinowałbym ze sterownikiem.
|
|
|
#5 |
|
|
Z pompą niby wszystko ok sygnał dostaje paliwo juz jest w przewodach a nadal nie pali
Bump: |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-01-2012
Model: Turek
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2017
|
Pytanie tylko czy pompa wytwarza wystarczajace cisnienie i czy rozrusznik kreci z wystarczajaca predkoscia.
No ale blad jaki wywalilo nie napawa optymizmem. Warto wiedziec, ze do wymiany sterownika trzeba ASO, albo kogos kto ma kalkulator wejscia-wyjscia. Zapytaj o to mechanika czy takowy posiada |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
kable sprawdzic trzeba .. mozna sprobowac rowniez jakies sprayu kontaktowego do wtyczek... obawiam sie ze to moze byc koniec wakacji niestety..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Cóż zakonczyło sie wymiana sterownika.
Dodam tylko tyle że kosztowna naprawa.Ale śmiga dalej tak jak przed awaria Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Temat uważam za zamknięty.dzięki za podpowiedzi. |
|
|
|