![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-11-2012
Model: focus mk2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2006
|
![]()
Klimatyzacja nabijana, czynnik w porządku, nie było ubytków. Gdy samochód nagrzeje się na słońcu, klimatyzacja nie działa, gdy jest chłodno załącza się i wieje chłodem. Niekiedy podczas szybszej jazdy załącza się i działa.
Czy problemem może być sprzęgło klimatyzacji czy coś innego? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
![]()
Jak czynnik jest, to może być zabrudzona chłodnica, która nie wyrabia z chłodzeniem w upały, umyć myjką ciśnieniową czy czymś.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: 14-11-2012
Model: focus mk2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2006
|
![]()
Spróbuję przemyć, ale gdy auto jest nagrzane słońcem to z nawiewu leci ciepłe powietrze, jakby nie wyrabiała chłodnica to byłoby lekko chłodne?
Wygląda trochę jakby się w ogóle nie załączała, czy to jest możliwe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::amateur
![]() Imię: Krystian
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2007
|
![]()
Witam mam problem z klimatyzacją w Ford Focus MK2 2007 1.6 tdci mianowicie wczoraj gdy było ok 20 stopni klima się odpaliła dzisiaj jest ponad 30 i klima nie działa.. i tak w kółko raz działa raz nie.. gdzie szukać przyczyny..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Nie nabijałem bo jeśli się załączyła to fajnie chłodziło... Forscana nie mam ale obd2 podłączałem ostatnio to był bład p0645 obwod sterujący przekaźnika sprzęgła A/C ale go usunąłem i już nie wyskakuje a klima dalej się nie załącza a w zimie wogole jej nie mogłem wyłączyc.. ciągle chodzila
Bump: Próbowałem szukać bezpiecznika tego ale nie mogę go zlokalizować.. niby sprawdzałem wszystkie pod maską i nie były przepalone chyba że coś przegapiłem.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Imię: Krzysztof Piotr
Model: Mondeo Mk 4 kombi
Silnik: 2.0 TDCi
|
![]()
Witam wszystkich, mam problem z MK4 2007r 2.0 diesel w kombi w automacie, bowiem na początku radio samo się włączało i wyłączało razem z klimatyzacją, a teraz klimatyzacją nie można sterować, pisze że klima wyłączona a dmucha gorącym powietrzem na maxa nadmienię że wszystkie bezpieczniki sprawdzone. Radio sprawdzone. Po odłączeniu modułu komfortu jest i ponownym podłączeniu zaczął dmuchać gorącym powietrzem mimo, że klimatyzacja miesiąc temu nabita. Zamówiłem moduł komfortu i czekam na dostawę.
Dzięki za wszelkie odpowiedzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
Jeśli sprzęgło działa prawidłowo i sprężarka rusza, no to wina jest po stronie instalacji albo klap mieszacza powietrza. Jeśli sprzęgło nie działa, to trzeba iść wstecz i patrzeć na którym etapie prąd załączający sprzęgło nie dociera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Imię: Kamil
Silnik: 1.6 TDCI 109km
Rocznik: 2010
|
![]()
Miałem dokładnie tak samo. Skończyło sie na wymianie kompresora bo się zatarł. Na szczęście nie zasyfiła układu i obyło się bez płukania ale nowy kompresor 1000zł. Regenerowany z allegro okazał się zasyfiony w środku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Podpowie ktoś gdzie znajdę przekaźnik sprzęgła A/C?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
klimatyzacja |
|
|