![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Mateusz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010
|
Cześć,
Wiem, że temat falujących obrotów został poruszony kilkukrotnie ale niestety czynności jak: -Czyszczenie przepustnicy -Czyszczenie Map Sensora -Czyszczenie krokowca -Cztszczenie EGR -Adaptacja Nie przynoszą żadnych skutków. Odpalam rano samochód i obroty spadają do 300 potem do 2000 i tak 3 razy aż się uspokoi, czasem na postoju zafalują oraz jak hamuje przed światłami. znalazłem taki wpis z przed 8 lat na autocentrum: "witam jesli chodzi o te obroty... Powiem tak... Na wstepie mam mondka 1.8 benzynke tylko w kombi... jakies pol roku temu mialem ten sam problem teraz juz go nie mam... i nie bylo to ani egr ani silniczek krokowy ani przepustnica ani inne pierdoly co mowia tak zwani mechanicy, na ktorych zreszta tez wydalem 900zl i WIELKIE NIC a kasy nie ma w koncy zrobilem to sam problem od pol roku sie w ogole nie pokazuje a robilo sie to codzien lub co pare dni... zacznijmy od tego CZY TE OBROTY MNIEJ SWIRUJA PODCZAS ZIMY??? TZN. JEST LATO DZIEJE SIE TO CO CHWILE JAK NIE PRAWIE CALY CZAS! A W CZASIE ZIMY PO PRZEJECHANIU PARU PARUNASTU KILOMETROW????????? " Lecz potem ta osoba nie dała odpowiedzi jak rozwiązała ten problem, a u mnie właśnie jak jest to opisane dzieje się to w lecie, w zimie nie ma żadnego problemu... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może ktoś zna odpowiedź? |
|
|
|