![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-05-2007
|
![]()
Witam .Mam pytanie mam mondeo II kombi 1,8 zeta i jest w nim nowa instalacja gazowa (sekwencja) 4 miesiące i spala mi 14-16 lit. gazu czy to nie jest za duzo ? co zrobic zeby spalanie było mniejsze?samochód pokonuje 50 % trasy i 50 % miasta ale w zadnych korkach nie stoje tyle ze czsem na swiatłach. :fcp9
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
![]()
Jeśli nie stoisz w korkach to spalanie jest tak 4-6litrów za duże. A żeby to naprawić trzeba pojechać do gazownika. Może być uszkodzony jakiś czujnik (np. sonda lambda) lub po prostu źle wyregulowana instalka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::professional
![]() Imię: Maciek
Model: mondeo mk3
Silnik: TDCI 2.2
Rocznik: 2005
|
![]()
albo moze jakas mala nieszczelnosc gdzies w ukladzie?? bo spalanie naprawde kosmiczne...
![]() |
#4 |
|
![]()
witam kolegów, Mam gaz sekwenję w Getzu (zakładali mi w Hyundaiu) i spala dokładnie tyle samo gazu co benzyny czyli 8/100. Jeżdżę już dwa lata na gazie. Czyli trzeba zakładać i regulować u tych co się znają. Kopa ma też dobrego, tak jak na benzynie.
pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#5 | ||
|
![]() Cytat:
Cytat:
wpływ ma tez jakośc gazu. Jaka sekwencja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
||
![]() |