![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 145km
Rocznik: 2008
|
Koledzy mam problem z oświetleniem wnętrza.
Kilka tygodni temu w przedniej wewnętrznej lampce przestała mi działać mała boczna żarówka. Pomyślałem,że pewnie zakończyła swój żywot, ale nie, żarówka sprawna. Po kolejnych dniach przestało mi działać oświetlenie przednie wewnętrzne po otwarciu drzwi. Dziś zauważyłem,że tylne oświetlenie nie działa po otwarciu drzwi. Jak włączę je na przełączniku to świeci, ale gdy przełącznik jest w pozycji oświetlenia po otwarciu drzwi, po ich zamknięciu żarówka nadal się żarzy. Jakieś pomysły przed rozbiórką |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
|
Na pewno są jakieś błędy w BCM lub modułach drzwiowych. Podłącz się kompem i odczytaj
Nastukane na szklanym ekranie
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 13-07-2014
Model: Mondeo MK3/ mk4/ Jag XF
Silnik: 2.0, 2.0 Pb/ 4.2SC Pb+LPG
Rocznik: 2002 / 2008 / 2010
|
Dokładnie, najpierw podpiąć pod kompa a potem sprawdzić to co pokaze. W ciemno można strzelać od kabli po moduly.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 145km
Rocznik: 2008
|
Odpowiem późno niż wcale
![]() Okazało się,że styki w przedniej lampce się poprostu zabrudziły. Rozkręciłem,wyczyściłem i świecą jak nowe. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|