![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-01-2019
Model: Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2017
|
![]()
Panowie, w weekend odbieram swojego Edka z USA z przebiegiem 30kkm. Silnik to 2.0 Ecoboost. Chciałbym wymienić podstawowe rzeczy jak :
- olej - filtr oleju - filtr powietrza - filtr kabinowy Jeśli skrzynia będzie przeciagala biegi to dojdzie do tego olej skrzyni automatycznej. Doczytałem na forum, że w kwestii oliwy polecacie dobrej jakości 5W30. Czy pozostałe filtry są takie same jak do mondeo z tym samym silnikiem ? Czy coś warto wymienić po za tym co podałem powyżej? Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: 07-01-2019
Silnik: 2.0 Ecoboost
|
![]()
Zamówiłem:
Motul 8100 Eco-clean+ 5W30 5L Mann W7015 Mann C25008/1 Bedzie OK ? Kabinowke wymienię na wiosnę przy serwisie klimatyzacji. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::beginner
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
|
![]()
Witam.
Podłączając się pod temat, czy ktoś wie czy będą pasować klocki i tarcze hamulcowe do Edge 2.0 Ecoboost z wersji Eu ? Jeśli nie, to może ma ktoś informacje z czego pasują ? Bo nie chce mi się wierzyć, że trzeba klocki ściągać z US. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Imię: Leszek
Model: Edge Titanium
Silnik: 3,5
|
![]()
Kup i się przekonaj, ja też czekam z zakupem ale mój ma już 80tkm i ciągle fabryczne klocki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0
|
![]()
Chciałbym uniknąć kolejnych niepotrzebnych kosztów z tytułu tego samochodu a uwierz, że było ich trochę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ford::advanced
![]() Imię: danwit2
Model: Escape / Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost / 3.5 V6
Rocznik: 2017 / 2017
|
![]()
Jeśli pasuje zwrotnica, cała kolumna macphersona no to tym bardziej takie elementy jak klocki i tarcze. To tak samo jak by ktoś zadał pytanie czy do wersji US pasują opony z EU
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Imię: Marek
Silnik: 2.0 ecoboost
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
ford::advanced
![]() Imię: danwit2
Model: Escape / Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost / 3.5 V6
Rocznik: 2017 / 2017
|
![]()
Nie bardzo rozumiem, jak ma pasować przegub od półosi do tarczy?? Ani półosi ani przegubu nie mocuje się do tarczy.
Co do części to trzeba czasem trochę poszperać bo np. u kolegi w Escape wymienialiśmy łożysko tylne oczywiście z całą piastą i niby tylko od Kugi pasują a okazuje się że takie same kropka w kropkę są w Focusie MK2 p lifcie oraz w Mondeo 2007-2014 Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Imię: Krzysztof
Model: EDGE
|
![]()
Bardziej porównywałbym klocki z Galaxy/S-maxa z ecoboostem, po wymiarach, no i do jakiej wielkości felgi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Imię: Marek
|
![]() Cytat:
Jeśli nie zostałem zrozumiany - to chodzi mi o to co na zdjęciu. EU do USA nie pasuje - wałek od EU jest za gruby. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
hamulce , klocki , tarcze |
|
|