![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: galaxy
Silnik: 1.9tdi - 96kw
Rocznik: 2005
|
jaka może być przyczyna że oswietlenie kabiny działa tylko po otwarciu drzwi kierowcy. otwarcie pozostałych zapala kontrolkę na desce rozdzielczej ale nie podświetla kabiny. po otwarciu auta z pilota swiatło też się zapala. Pasażerowie otwierając drzwi mają ciemno.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-06-2007
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2018
|
Zamień krańcówki między drzwiami.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: Alhambra 2001 MK2 1.9 TDI 116 KM
Silnik: AUY
Rocznik: 2001
|
Witam. Nie mog utworzyć nowego tematu wic dopisuj się do tego. Administratora proszę o przeniesienie do właściwego miejsca . Lub utworzenie tematu: "brak ładowania".
Mam problem z prądem. Objawy: W trakcie drogi zaświeciła się kontrolka braku ładowania. Po 10 min zgasła i od czasu do czasu zaświecała się w losowych sytuacjach np. przy dodawaniu gazu w trakcie skrętu. Zrobiłem jakieś 25 km, bez zaświecenia. Po wyłączeniu samochodu, nie chciał już ruszyć. Wygląda na wyczerpanie akumulatora. Co może być przyczyną, że system nie sygnalizuje braku ładowania, a akumulator wyczerpany? Czy sprawdzenie wysokości woltażu w trakcie pracy samochodu da jakiś prawdopodobny wynik? Czy w czasie takich upałów mógł się wysypać akumulator? Jest już moim zdaniem stary, ma jakieś 5-6 lat. Przyjmę każdą sensowną radę, bo to mój ulubiony samochód. PS Akumulator spadł do 9.8 V. Po podłączeniu drugiego akumulatora i odpaleniu samochodu nie ładuje. Co może być przyczyną? Czy element kontrolny, sprawdzający ładowanie może być tak ustawiony, że alternator nie ładuje, a kontrolka ładowania się nie świeci? Może tylko regulator napięcia, o ile jest- bo tego nie wiem?
|