![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Imię: Kacper
Model: Focus
Silnik: 1.4
Rocznik: 1998
|
![]()
Witam.
Od jakiegoś czasu używam transmitera bluetooth do zapalniczki. Ale chciałbym przerobić radio żeby miało moduł bluetooth pod jakiś guzik. Na Aliexpress znalazłem kilka modułów bluetooth. Ale nie wiem czy będzie działać bo montaż niby bardzo prosty. Ktoś już w takie coś bawił lub podobne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]()
Witam
Jeśli masz Focus mk1 z radiem 6000, to masz coś podobnego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jedyna opcja żeby to zadziałało, to musiałoby być podłączone do gniazda zmieniarki i współpracować z radiem poprzez to złącze Natomiast w opisie urządzenia, które wstawiłeś pisze, że jest do Focusa mk2 => zgaduję, że jest wpinane w złącze AUX radia w Focusie mk2 czyli pasuje do takiego radia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. radio 6000 w Focusie mk1, nie ma obsługi AUX pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 28-10-2019 o 17:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]() Cytat:
Sygnał ze zmieniarki to nie sygnał AUX. To co podałeś jest w miejsce AUX i jest bardzo marnej jakości. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Czyli z modułu nic nie będzie? I ciągle na transmiterze?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: cmax
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam kupiłem ww moduł bluetooth z allegro, podłączyłem go w miejsce AUX, muzykę przesyła tylko jak wykonuje połączenie telefoniczne idzie dźwięk z głośników natomiast mnie nikt nie słyszy dodam że na AUX wszystko działało jak należy mikrofon z podsufitki zbierał bez problemu
Zastanawiam się nad jedną rzeczą ze starej wtyczki AUX wychodzą 3 kabelki które biegną pod deskę jeden z nich połączony jest z innym kablem a tamten z kablem z radia, chyba jest kabel od mikrofonu przynajmniej mi się tak wydaje. Nowa kostka z BT również ma 3 kabelki plus zasilanie tylko z tych 3 kabli wychodzących z kostki nie podłączałem jednego z nich pod kable jak w oryginale. Może to tu tkwi problem. Oczywiście radio jest Sony ale moduł ten sam. Ostatnio edytowane przez beczka ; 13-12-2020 o 22:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: focus
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010
|
![]() Cytat:
Mam dokładnie ten sam problem, po kupnie auta zamontowałem odrazu moduł bluetooth z allegro i nie dzwoniłem nigdy wcześniej z auta, ale z uwagi na ilość wcześniej podłączonych telefonów zakładam że działał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Gdyby ktoś potrafił podratować informacją jak to naprawić bylibyśmy (zakładam że kolega wyżej też) bardzo wdzięczni! Edit: Dodam, że posiadam radio CD6000 wersję III Ostatnio edytowane przez olw96158 ; 14-12-2020 o 23:09 Powód: dodanie informacji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
![]() Cytat:
Wydaje mi się że problem tkwi w tych 3 kablach tzn kostka biała oryginalna od AUX ma 3 kable jeden z nich połączony jest z innym kablem który znajduje się w wiązce i schodzi w deskę ale jest połączony jeszcze z kablem który idzie do kostki od radia. Nowa kostka w miejsce AUX ma też owe 3 kable i zasilanie, wydaje mi się że wystarczy albo szybko złączka podpiąć jeden z 3 kabli do kabla ze starej białej kostki połączonego z innymi kablami o których wspomniałem wcześniej albo spróbować wyjąć owy kabel z kostki i go podłączyć w nowej kostce Zrobię zdjęcia i wstawię jeśli rozwiąże to problem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Zostawiłem bt z allegro ze względu na funkcjonalność jeśli chodzi o muzykę, w wolnej chwili będę szukał i jednak montował oryginalny moduł BT
|
![]() |
![]() |