![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Focus mk1 Sedan
Silnik: 1.8 Benzyna
Rocznik: 2000
|
Witam.
Otóż od roku męczę się z pewną "usterką". Posiadam Focusa mk1 sedan 1.8 benzyna , podczas jazdy występują straszliwe drżenia i rezonans , również gdy stanę rzucę na luz i dodam gazu po kabinie roznosi się " rezonans ".Problem przestaje istnieć, gdy silnik nagrzeje się do odpowiedniej temperatury.Mechanik rozkłada ręce , została wymieniona cała półoś , problem dalej istnieje. Proszę forumowiczów o pomoc , nie mam już siłyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Focus kombi
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
|
Hej,
Ja bym obstawiał poduszkę pod silnikiem albo skrzynia.... a w sumie bardziej pod skrzynia tzw ósemkę. Jak ja kupiłem swojego to miałem podobnie jak Ty. Wymieniłem ósemkę i po sprawie. Na pierwszy rzut oka wyglądała ok natomiast jak ja zacząłem wykręcać to się wysypała. Nie mówię ze u Ciebie to na 100% to ale weź to pod uwagę. Pzdr |
|
|
|