![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 | |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-09-2007
Model: Focus Mk2
Silnik: 1,6 TDCi 90 kM
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat:
Ja mam podobny problem choć z opisu powyższego nie wiem czy identyczny. Kupiłem auto w marcu - jeździłem nim wcześniej w firmie - wszystko było super. Wpadłem na pomysł aby zainstalować w nim gaz, sekwencję oczywiście. Od tego czasu - być może to zbieg okoliczności - auto stopniowo coraz gorzej zachowywało się po uruchomieniu. Najpierw zaczął "falować" a teraz to po prostu przy "bujnięciu" w dół gaśnie. Trwa to do dwóch minut od uruchomienia zimnego silnika a później jest ok. Co gorsza gdy odpalę i od razu ruszam to sie krztusi, szarpie i nie ma ochoty jechać generalnie. Był u elektryka któremu komputer nic nie pokazał - wyczyścił podobno zawór krokowy i przepustnicę i zrobił "adaptację oprogramowania" - przez tydzień było dobrze. Elektryk mówi że to wina gazu a gazownicy, że to nie ich wina. Ratunku!!!
![]() |
![]() |
#2 | |
|
![]() Cytat:
Mam podobnie ale tylko na Pb. Własnie walcze z regulacją LPG. |
|
![]() |
![]() |
#3 | ||
|
![]() Cytat:
Ale czy od źle wyregulowanej instalacji auto "kuśtykałoby" po uruchomieniu na benzynie? Znaczy, że komputer PB łapie z komputera gazu jakieś błędy? Może jakiś element LPG jest wadliwy? Myślałem jeszcze o świecach - niby nowe (NGK) ale różnie bywa. Żeby było jasne u mnie ten problem występuje również tylko na PB bo zaraz po uruchomieniu
![]() |
![]() |
#4 | |||
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
komputer Pb dostosowuje sie tylko do LPG i dlatego "kuśtyka" na PB |
|||
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
Gazownicy ostatnio wpinali mi jakieś urządzenie do "sczytania mapy wtrysków" czy coś takiego ale sprawdzali to na obrotach 2000 do 3500 bo coś był słabszy. Musiałem jeździć trochę na zmianę na benzynie i na gazie.Po tym zabiegu śmiga jak złoto . Może dałoby się to zgrać na tych najniższych???? Jutro do nich i tak jadę bo mi CHECK zaświecił to ich muszę pomaltretować. Coś z tą instalacją jest nie do końca....
![]() |
![]() |
#6 | |
|
![]() Cytat:
za boagata lub za uboga mieszanka. |
|
![]() |