![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-10-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2,0
Rocznik: 2004
|
![]()
Witam wszystkich
Jestem nowym użytkownikiem forum a także posiadaczem transita (z 90r.) którego przywiozłem z niemiec i mam pewien problem z radiem którego nie było, nie mam żadnych instrukcji co i jak mógłbym podłączyć i jaki kabelek od czego jest. Jeżeli ktoś wie coś na temat montażu radia niech poda jakieś instrukcje bo w necie nic nie moge znalezć na ten temat. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 07-10-2006
Model: Mondeo III kombi
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]() Cytat:
A na poważnie - przypomnij jaki tam jest rozmiar radia, tzn. 1 DIN czy 2DIN Schemat kostek w Fordzie masz tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Schemat ISO masz tutaj: (złącza A i B) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] O demonatżu radia masz tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] oraz [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Instrukcja audio jest tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Poczytaj też tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jeśli w otwór 2DIN chcesz dać radio 1DIN to kupujesz plastikową ramkę redukcyjną. pozdrawiam Arturek
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Wielkie dzięki za pomoc :fcp2
P.S. Jaki jest rozmiar radia to ... nie wiem. Ma to jakieś znaczenie przy późniejszym montażu? Jak tak to ... hmm gdzie to sprawdzić? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]() Cytat:
Ford często stosował radio w rozmiarze 2DIN czyli 2x wyższe. Czy ma znaczenie rozmiar - w pewnym sensie tak. Zobacz sobie na allegro. Radia 1DIn to np. typ 2004, 2006. Radaia 2DIN to modele 1000, 3000, 4000, 5000, 6000, 7000, 6006. Jeśli masz otwór 2DIN, a chcesz założyć zwykłe radio to musisz kupić ramkę redukcyjną + kostki redukcyjne.
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
wszystko działa wszystko jest ok
dzięki :fcp1 |