![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Waldemar
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
|
![]()
Witam bardziej doświadczonych kolegów. W moim Edku(wersja amerykańska 2017) dodałem do systemu audio wzmacniacz i subwoofer. Oczywiście, nie ja, bo jestem tylko użytkownikiem nie mającym pojęcia o mechanice i elektronice samochodowej. Według majstra który to zakładał wszystkie połączenia są bez zarzutu. Niestety system wg mnie nie działa prawidłowo. Przy ustawieniu balansu na poziomie końca przednich siedzeń bardzo cicho grają tylne głośniki i sub. Im dalej przesuwam balans do tylu, przednie się wyciszają, ale nie zmienia się głośność tylu. Żeby je słyszeć w miarę równo i normalnie po przesunięciu balansu na tył głos wydobywać zaczyna się gdy go podkręcę powyżej 10, a w miarę normalnie gra przy 17-18. Mechanik mówi, ze to wina kodowania, bo on zrobił wszystko dobrze.
Proszę wypowiedzcie się w temacie a w razie czego pomóżcie ogarnąć temar!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
"Miałem jakieś audio w Edge. Oddałem auto do "majstra". Majster założył mi jakiś wzmacniacz i jakiś subwoofer. Nie wiem jak to popodłączał, bo się na tym nie znam. Po montażu to źle działa. Pomóżcie". Uprzejmie Kolegę informuję, że "nie znamy tego anonimowego "majstra". Nie widzieliśmy też Kolegi auta - coby zorientować się jaką wersję fabrycznego audio Kolega w tym aucie posiadał. W związku z powyższym w ramach pomocy - możemy co najwyżej na razie "udzielić wsparcia duchowego - WSPÓŁCZUJEMY". A jak Kolega nabędzie już trochę więcej kompetencji i napisze/poda: - VIN auta aby sprawdzić jakie było audio fabryczne; - typ założonego wzmacnioacza; - typ założonego subwoofera; - schemat podłączeń dołożonego wzmacniacza do instalacji auta to być może nasuną się nam dodatkowe pytania naprowadzające na trop "co jest spieprzone"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 22-05-2021 o 10:48 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::amateur
![]() Imię: Waldemar
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
|
![]()
Dzień dobry,
Rzeczywiście jestem zielony, i na mechanice się nie znam. Ja raczej z branży medycznej. Ale rozmawiałem z kolegą mechanikiem i podaję więcej szczegółów: VIN 2FMPK3G94HBC44206 wzmacniacz Sony dedykowany do Edga sub oryginalny numer kat ET4T-19A067-AC Połączenie wg instalacji oryginalnej Edge Titanium. W samochodzie zainstalowana jest SYNC 3 wersja opr. 3.4 Od momentu zakupu samochodu przeze mnie zostało wprowadzonych do jego wyposażenia kilka zmian między innymi: stelaże foteli przednich z modułami (grzanie, wentylacja)+ przełącznik pamięci fotela kierowcy, sterowniki grzania tylnych foteli siłowniki z modułami, zamek elektr ze sterownikami i antenami (otwieranie tylnej klapy radary blis ,nowe lusterka z instalacjami drzwi i przełączniki do lusterek składanych, podłączona kamera przednia - dodano panel Sony z większym wyświetlaczem i IPMB. To chyba wszystko, ale nie wiem czy te zmiany są istotne dla działania AUDIO. Pozdrawiam!! Waldek Gmerek |
![]() |
![]() |