![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bartek
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCi 163km
Rocznik: 2013
|
Cześć, mam problem z moim autkiem. Pojazd czasami podczas jazdy szarpie oraz dziwnie skacze wskazówka od obrotów. Szarpania zaczynaja się od 4 biegu w okolicach 2500 wzwyż. Zauważyłem to gdy chciałem trochę przeciągnąć czwóreczkę. Na 5 i 6 tez szarpie ale już nie tak, bo na 6 nie osiągnąłem okolic 3000 obrotów. Drugi problem jest taki ze właśnie podczas jazdy około 140-150 km/h wskoczył mi check engine i odcięło moc, tak jakby tryb awaryjny. Po wyłączeniu silnika i odczekaniu 10-20 min i ponownym uruchomieniu check zniknął. Czy to problem z dpf ? A może jakiś czujnik. Czy gdy pojadę na komputer dowiem się co to za błąd skoro już się nie wyświetla w samochodzie ? Proszę o pomoc. Dodam jeszcze ze podczas spokojnego przyspieszania wszystko jest dobrze ale podczas redukcji oraz wyprzedzania jak szybko i mocno wciskam to wtedy szarpie oraz wskazówka dziwnie się buja. Ford Mondeo Mk4 2.0 TDCi 163km
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
a czy babcia ma wąsy? umów się z kimś kto ma kompa w okolicy i podiagnozujcie. błędy pewnie jakieś są.
|
|
|
|