![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-06-2021
Model: fiesta
Silnik: 1
Rocznik: 2013
|
![]()
Witam
Forscan pokazuje mi błędy U0155 oraz B10EA .Fiesta z 2013 r (ecoboost 125 ). Gdzie szukać , co sprawdzić ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::amateur
![]() Imię: Dab
Model: Ford fiesta
Silnik: 1.0ecoboost
Rocznik: 2014
|
![]()
Hej, mam fieste 1.0 ecoboost od jakiegoś czasu wyświetla mi się błąd p0101 oraz p0103.
Dodatkowe symptomy: P0101- brak sygnału , usterka sporadyczna P0103- obwód zwarty do akumulatora Byłem już w kilku miejscach i każdy mówi co innego. Jakie są objawy? Podczas przyspieszania czuć jak silnik jest tłumiony i nie idzie jak powinien. Dzieje się naprawdę losowo. Po odpuszczeniu gazu na 2 sekundy moc powraca i przyspiesza już normalnie. Finalnie wymieniłem przepływomierz i można odczuć że silnik się odblokował. Po wymianie przepływomierza błąd wyskakuje dalej. W znanym fordowskim warsztacie w gdańsku powiedzieli mi że może to być zapchany katalizator i tylko wymiana wchodzi w grę, żadne czyszczenie. Co więcej mogę powiedzieć. Auto jeździło na trasach powyżej 20km i był delikatnie traktowany przez swój żywot. Ostatnie 1.5 roku zdecydowanie więcej stał niż jeździł. A po pamiętliwym okresie 4 tygodni postoju po uruchomieniu i przejechaniu się, zapłon przerywał co sekundę mimo że przyspieszał i osiągnął właściwą prędkość na obwodnicy to ciągle przerywał. Nie dało się jechać. Czy miał ktoś podobny przypadek ? Ostatnio edytowane przez Bojan96 ; 18-12-2024 o 12:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
fiesta mk7 , ford , przepływomierz |
|
|