![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
|
![]()
Witam mam problem z keyless , problem polega na tym że otwieranie bezkluczykowe tzn. działa tylko po stronie pasażera z przodu , od mojej strony nie reaguje na dotyk klamki😭 mam pytanie czy jest jest taka możliwość że jest jakaś kostka wypięta ? Bo zauważyłem że są minimalne ślady ściągania tapicerki ,jeśli tak czy będzie to widoczne i jak jest z dostępem , proszę o pomoc a nie o śmieszne komentarze pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
![]()
Jesli zauważyłeś ściąganie tapicerki to ją zdejmij i zobacz czy klamka jest podpięta
![]() |
#3 |
![]() Imię: tsuser
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2,0
|
![]()
Witam.
Prośba o sugestię gdzie szukać rozwiązania z brakiem działania bezdotykowego otwierani drzwi tylko po lewej stronie (zarówno drzwi kierowcy jaki i pasażera za nim). Po stronie prawej oboje drzwi działają dobrze. Bagażnik także otwiera się prawidłowo. Tylko otwieranie drzwi kierowcy wymaga naciśnięcia przycisku na pilocie kluczyka. Podobnie drzwi tylne z lewej strony. Samochód został niedawno zakupiony więc nie znam jego historii. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Szukałem opisu na tym forum ale znalazłem tylko jedne przypadek opisany tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Niesyty zasugerowane rozwiązanie nie pomogło, problem występuje dalej. Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Ostatnio edytowane przez tsuser ; 27-06-2024 o 13:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Imię: Tomasz
Model: FUSION
Silnik: EcoBoost 2.0
|
![]()
Pa taki sam problem, akumulator nowy, baterie w kluczyku OK, drzwi od kierowcy miałem wymienione, nie wiem czy wcześniej działało bo kupiłem uszkodzony samochód, klamka od drzwi "nowych" bo w oryginale zniszczone. Mechanik twierdzi że wszystko podłączył, uczulałem go na problem z bez kluczykowym systemem. No niestety, prawa strona działa, lewa (od kierowcy, tam gdzie przekładane drzwi kierowcy) nie działa, zarówno przednie i tylne...
Proszę o podpowiedź... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: jeszcze focus mk2 GHIA ale już jest fusion 2016 se 2.0 EcoBoost
Silnik: 2.0 tdci , 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2006 , 2016
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
dziękuję, ten schemat to nie moje bajka, tzn nie wiele mi to mówi, dla fachowca pewnie cenna wiedza - raz jeszcze dziękuję
ps. byłem dziś w ASO, facet twierdzi że trzeba zaprogramować zamek i powinno działać, umówiłem się na wizytę bo mam jeszcze kilka dupereli np. błąd otwartej maski silnika czy klapa bagażnika którą nie blokuje zamek centralny (zamyka się ale nie blokuje) a co ciekawe z kluczyka się otwiera... Masakra, ściągnięcia auta z USA to dla mnie wyzwanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Ktore ASO w warm-maz?
Żebyś się nie zdziwił, jak wystawią rachunek za roboczogodzinę, a nic z tego nie wyjdzie Skasują błędy i powiedzą że aut USA nie mają w swojej serwisówce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
A może jest na forum jakiś SPEC od Forda z okolic Olsztyna?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Czyli Plichta na Budowlanej.
Mnie się zbiera na wyjazd pod Olsztyn, tyle że grypa wstrzymała wszystko (tzn. szansa na złapanie grypy). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]()
Diagnostyka 405 zł - ale to tylko że może stwierdzą co jest grane, a gdzie kasa za robotę dlatego szukam dalej...
Bump: Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
key free , mondeo mk5 |
|
|