![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Na Telegramie Fmods ktoś wspomniał o istnieniu aplikacji monitorującej stan akumulatora trakcyjnego dla samochodów plug-in (być może też Hybrid... nie mam jak sprawdzić) Forda.
Zainteresowało mnie to i ściągnąłem to sobie i zainstalowałem. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Aplikacja (z uwagi na "niszowy" charakter...) nie jest tania. Odblokowanie "dożywotnie" kosztuje ok. 75zł. Ponieważ nie jest to suma "zwalająca z nóg" a sam będąc informatykiem, wiem ile trzeba włożyć wysiłku by coś takiego działało i nie stwarzało problemów - więc zapłaciłem i odblokowałem sobie "na zawsze". Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Aplikacja do komunikacji z autem wymaga ELM327 Bluetooth. Ja mam Vgate iCar Pro BT Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Aplikacja po połączeniu z autem pokazuje pulpit z podstawowymi informacjami o aktualnym stanie baterii trakcyjnej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poza informacjami o "użytecznej zawartości baterii i jej aktualnych parametrach" możliwe jest także podejrzenie parametrów mówiących o kondycji baterii. Napięciu na poszczególnych celach baterii Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Aktualnej użytecznej pojemności poszczególnych cel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oraz temperaturze każdego z bloków cel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Generalnie aplikacja bardzo przydatna dla "technicznych" użytkowników aut PHEV Forda (a być może też FHEV - ktoś to musi sprawdzić...). BTW - szkoda, że Damian @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] nie ma takiego auta, bo jak go znam, to zaraz by usiadł i oprogramował dla Sync3 "okienko CAN" z tymi informacjami...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 09-11-2022 o 00:38 |
|
|
|