Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-11-2007, 21:37   #1
zezor88
ford::average

Model: S-MAX
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie nowe car audio w foce

Witam ponownie , zmieniłem foke na foke :fcp2 i ponownie zabieram sie od nowa za robienie car audio. poprzednio miałem radyjko od sonego ale po wielu przeczytanych opiniach na temat radyjek postanowiłem zmienic marke na pionka, co mi poradzicie?? ja myslałem o tym modelu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Co prawda nie za te pieniadze bo zamierzam na niego wydac max 800zł i juz sie zabrałem za oberwacje na aukcjiach całego ebaya a widziałem ze schodziły juz za tyle . moje pytanko czy warto? czy moze polecicie mi cos leprzego. zamiezam do niego uzyc głosników Helix Dark Blue DB 62.1 16 cm na wszystkie drzwieza a w bagaznik sprytnie zabudowac jakis mały subik w okolicach nadkola . podzielcie sie prosze swoimi opiniami na ten temat bo moze babola wywale z tymi głosnikami do tego radyjka. obecna foka to kombik bo powieksza mi sie po raz drógi rodzinka :fcp2 i dlatego mam wiecej miejsca na granie w bagazniku :fcp26
pozdrawiam wszystkich :fcp29

Stary 19-11-2007, 19:54   #2
sulos
ford::beginner

Domyślnie

jezeli chodzi o jednostki to jestem zwolennikiem clariona. pioneer ma troche zbyt sztuczny dzwiek. glosniki chcesz podpinac bezposrednio do radia? czy przez wzmacniacz? jezeli bezposrednio do radia, to helixy sa chyba najlepszym wyborem w cenach zjadliwych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jezeli pod wzmacniacz, to na Twoim miejscu zastanowilbym sie mocno nad hertzami. sub? zalezy jaki bas chcesz osiagnac. ja jestem wielkim zwolennikiem ravemastera. mega szybki i schodzacy dosyc nisko. w baaardzo przystepnych cenach.
sulos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-11-2007, 20:38   #3
zezor88

Domyślnie

a tos mi klina przywalil
i znow dylemat :fcp18
Stary 21-11-2007, 22:26   #4
Bauma
ford::expert

Model: Mondeo
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
Domyślnie

jesli chodzi o jednostski sterujace to patrze tylko na Pionka i Alpine wg mnie najlepiej godza ze soba wszystkie elementy tzn jakosc trwalosc obsluga wyglad dzwiek funkcje....
osobiscie obecnie lubuje sie w tym modelu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

glosniki proponuje dokonac odsluchu ktorych brzmienie przypada bardziej Tobie do gustu bo jesli chodzi o firme to zarowno Helix jak i Hertz sa dobre...
Stary 22-11-2007, 00:00   #5
zezor88

Domyślnie

dzieki , moze jakies jeszcze opinie?? bede wdzieczny. pozdrawiam
Stary 22-11-2007, 16:07   #6
sulos
ford::beginner

Domyślnie

pioneer i alpine. moze zaczne z innej beczki. jaka kwote chcesz przeznaczyc na jednostke? jezeli nie wiecej, niz 500pln to wszystkie beda brzmialy podobnie. cudow nie oczekuj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w tym przedziale cenowym ludzie mocno chwala kenwooda. tanie modele pioneer i w szczegolnosci alpine sa po prostu do bani.
jezeli chodzi o glosniki. skoro ma byc sub, to nie obedzie sie bez piecyka. czyli moja propozycja jest nastepujaca - piecyk 4kanalowy, na przod hertze (oczywiscie zestaw mid+hi) i 2kanaly zmostkowane pod subik.
sulos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-11-2007, 16:42   #7
zezor88

Domyślnie

spoko rozumiem tylko ze moja kwota to w zasadzie 200euro a za te pieniądze nozna juz cos dobrego wyrwac , wiem ze nie wszyscy znają niemiecki ale polecam pokopcie na niemieckim ebayu i sami zobaczycie ze model nowy pionka o który pytam na gwarancji mozna wyrwac za 220euro a u nas zanlazłem najtaniej ten model za 1600zł. mała róznica co?? wiec kwota to nie 500 jak piszesz. pozdrawiam i prosze jeszcze o jakies opinie
Stary 22-11-2007, 19:08   #8
ByciO
ford::advanced

Model: mondeo mk5
Silnik: 2.0TDCI 180PS
Rocznik: 2015
Domyślnie

no ja rowniez nowosci nie napisze;p pioneer jezeli chodzi o radyjkoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mnie sie osobiscie podoba deh 6900Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no i do tego glosniczki helixa a to ze wzgledu na jakosc i brzmienieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w herzach o ile dobrze pamietam nie ma rweeterow jadwabnych i przez to troche traca do helixaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawaim
ByciO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-11-2007, 13:26   #9
zezor88

Domyślnie

ok ,własnie nabyłem model o który pytałem za 600zł chyba dobra cena , co??
teraz tylko maty na drzwi i helixy i bedzie dobrze.
swoja droga to niechce mi sie troche bawic w zabudowe tweeterów , jak myslicie bedzie duza strata jak coaxiale kupie do wszystkich drzwi?, a i jakis mały subik wtedy aktywny zapodam. powinno zagrac przyzwoicie , co??
pozdro dla wszystkich.
Stary 26-11-2007, 20:42   #10
ByciO
ford::advanced

Model: mondeo mk5
Silnik: 2.0TDCI 180PS
Rocznik: 2015
Domyślnie

coaxiale- trudne słowo:d
ByciO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania