![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-06-2009
Model: Mondeo Hybrid
Silnik: 2.0
Rocznik: 2018
|
Witam. Koledzy forscan pokazał mi taki błąd
===FCIM DTC B1082:12-48=== Kod: B1082 - Silniczek klapy regulacji temperatury z prawej strony Dodatkowe symptomy usterki (:12): - Obwód zwarty do akumulatora Status (-4Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.: - Wczesniej zapisany kod DTC - nieobecny w czasie wydania polecenia. - Kontrolka usterki wyłączona przy tym DTC - Test nie został ukończony Moduł: Moduł interfejsu elementów sterowania z przodu ===END FCIM DTC B1082:12-48=== Brak regulacji temperatury z prawej strony (pasażer) leci tylko zimne powietrze po lewej stronie trochę cieplejsze i też jakby nie było regulacji. Wiatrak wentylatora przy chłodnicy pracuje non stop. Reset FCIM nie pomógł. Jak się zabrać do tematu. Gdzie szukać tego silniczka. Jak ktoś przerabiał temat proszę o podpowiedź. Druga sprawa to konfiguracja modułu FCIM. Czy czujnik nasłonecznienia powinien być zablokowany czy odblokowany ( konfiguracja w załącznikach) Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzyszztof
Model: Ford Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2015
|
Witam jestem nowy na form . Potrzebuję pomocy. Problem w moim mk5 z 2015r 2.0 tdci 179 km to bład B1081-Silniczek klapy regulacji temperatury lewa strona. Cały czas po stronie kierowcy z nawiewów leci zimne powietrze. Przeszukałem trochę internet i dowiedziałem się , że od prawej strony silniczek jest za schowkiem a gdzie jest prawy?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: fusion mk5
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2014
|
Witam,
jest ktoś kto może pomóc w temacie? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 04-06-2016
Model: Kuga
Silnik: hybryda
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Sertive ; 22-01-2025 o 16:10 |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Siema, odgrzeje kotleta, ogarnąłeś problem z tym silnikiem? mam dokładnie ten sam problem, a nie mogę zlokalizować nr części i miejsca tego silnika. dzięki |
|
|
|
|