![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Jan
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8 Tdci
Rocznik: 2010
|
![]()
Cześć wszystkim.
Mam Mondeo MK4 1.8 TDCI, 2010 rok. Od mniej więcej miesiąca, po przejechaniu ok 10 km zapala się na żółto kontrolka ESP, pomimo tego iż ESP nie jest wtedy wcale włączone. Problem znika po zgaszeniu i odpaleniu auta- i wraca za kilka godzin/ następnego dnia. Samochód działa całkowicie normalnie, nie ma żadnych problemów z silnikiem, spalanie jest dokładnie takie samo jak było. Podjechałem do elektromechanika, podpiął komputer, i mówi że nie widzi żadnych błędów ani niczego poważnego poza "śmieciami", coś*tam skasował z tych nieważnych komunikatów. Przez ok 500 km było ok, jednak dzisiaj problem znów wrócił. Nie mam pojęcia o co może chodzić...czy o jakiś przetarty kabel czy ki diabeł. Szukałem na forum podobnych tematów ale nic nie znalazłem. Niesamowicie mnie to irytuje, niby wszystko działa jak należy już ponad miesiąc, ale przede mną*trasa 700 km i nie wiem czy powinienem się martwić. Mieliście podobną sytuację? Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
esp , mondeo mk4 |
|
|