![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Przemek
Model: Kuga
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2017
|
Wiatm, od dłuższego czasu staram sie dołożyć pełen alarm w moim samochodzie, jakiś czas temu założyłem czujniki wewnętrzne (zdemontowane z innej kugi tego samego rocznika) oraz uruchomiłem alarm przy pomocy forscana, jedyny problem po aktywacji był taki że nie dało sie deaktywować alarmu z poziomu komputera pokładowego po paru sekundach sam przełączał sie na pełną ochronę. Dziś założyłem syrenę alarmu znajdującą się pod błotnikiem i samochód po zamknięciu zaczyna wyć, brak zapisanych błędów po otwarciu alarm ustaje i tak w kółko. Czy ktoś kiedyś spotkał się z czymś podobnym?? z góry dziękuje za pomoc.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Był wcześniej sam alarm obwodowy?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Oryginalnie samochód nie posiadał żadnego alarmu, pierwsze co aktywowałem po zakupie samochodu to ten najprostszy alarm (chyba obwodowy) załączający sie po otwarciu drzwi samochód używał wtedy klaksonu jako syreny.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Czyli problemy pojawiły się po dołożeniu czujników ruchu? Jest od nich ustawienie w BCM, jeszcze osobno niż sam alarm.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Problem rozwiązany!!! Dzięki wielkie za pomoc. Dziś przywróciłem BCM do ustawień fabrycznych (AsBuilt) aby wykluczyć inne błędy po czym najpierw włączyłęm w BCM czujniki ruchu a później alarm (pos.4 CAT1...) Alarm działa jak należy można włączać i wyłączać z poziomu komputera pokładowego. Raz jeszcze dziękuję za pomoc.
|
|
|
|