![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 ecoblue titanium
Rocznik: 2019
|
![]()
Cześć wszystkim,
Jestem właścicielem forda Galaxy 2.0 TDCi z 2019 od tygodnia. Zastanawia mnie jego spalanie i sugerowany zasięg, tzn czy to spalanie jest normalnie czy jednak powinien palić nieco mniej: W mieście komputer pokazuje spalanie między 10 a 11 litrów, w trasie (jechałem na razie raz) zszedł do 6.3 litra co brzmi ok. Jednak zastanawia mnie to miasto, przejechałem od pełnego baku ok 100km i w tej chwili sugeruje mi zasięg 440km. Czy są to normalne wartości przy tym silniku czy może jednK warto sprawdzić wtryski itp? Przebieg to 100tys Silnik 2.0 150km Pozdrawiam Bump: Dodam jeszcze, że przy odpalonej klimie na światłach na biegu jałowym pokazuje spalanie 1.2-1.8 l/h |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
ford::average
![]() Imię: Szczepan
Model: S-Max
Silnik: 2.0 Ecoblue 190 KM
Rocznik: 2020
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Nawet po dzisiejszym tankowaniu wychodzi 12 litrów :/ Ostatnio edytowane przez Speedo ; 18-07-2024 o 12:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::average
![]() Imię: Szczepan
Model: S-Max
Silnik: 2.0 Ecoblue 190 KM
Rocznik: 2020
|
![]()
Ja nie jestem specem ale to auto waży 2 tony. Silnik jest dynamiczny to się chce gaz wciskać, wiec spalanie w mieście jest jakie jest. Z tego powodu ja po mieście jeżdżę Swiftem żonyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakbyś miał wtryski niesprawne to by ci co chwilę się pomarańczowy kluczyk swiecił...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) No tutaj masz rację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chociaż jeżdżę w trybie tatusiowym w automacie i staram się w ogóle go nie ciskać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Speedo ; 18-07-2024 o 12:39 |
![]() |
![]() |