![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2008
|
Witam, patrzyłem i nigdzie nie widziałem tematu z moim problemem.
Mam Focusa MK2 z Radiem 6000 CD, czasami radio ma jazdy i na siłę próbuje się łączyć z tel. (nawet nie wiem z jakim). Auto miało dodatkowy zewnętrzny zestaw (chyba fabryczny dla przedstawicieli firmowych) od NOKIA montowane pod schowkiem nad nogami. Fizycznie usunąłem ten zestaw bo jak zaczął próbować się łączyć to co chwila było jakieś pikanie/buczenie. Dlaczego mój problem jest inny, bo wszyscy chcieli mieć zestaw głośno mówiący, a ja go chcę całkowicie zlikwidować bo nigdy nie używam. Zaznaczę, że takie jazdy z próbą łączenia się nie są częste, ale jak już zacznie to przez "miesiąc" potrafi męczyć. Reasumując, jak usunąć fizycznie ten "bajer" by nie mieć problemów z próbą połączenia się z urządzeniem. Zaznaczę, że ja słucham muzyki z tableta którego łączę przez transmiter Bluetooth który nadaje FM do radia samochodowego. Wszystkich innych opcji radia nie używam, nawet CD. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Wideo: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez SRS ; 09-08-2024 o 20:44 Powód: Zdjęcie rozściągało temat |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Wyjmij radio i szukaj niefabrycznej wiązki w złączu radia w dolnych segmentach.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Witam Moim zdaniem NIE próbuje się łączyć z telefonem tylko przechodzi w stan obsługi telefonu / tryb telefonu. Kilka opcji: - pozostał kabel do zestawu głośnomówiącego który po prostu robi zwarcie - "pada" radio - ktoś na forum miał taki problem => "wygłupiała się" elektronika radia pozdrawiam
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Gdyby nie miał podłączonego modulu do rozmów głośnomówiących to wyświetlałby MUTE zamiast PHONE.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Czyli gdzieś tam przy radiu są pozostałości modułu NOKI i to powinienem wyszukać i usunąć.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Olać te pozostałości, usunąć piny z kostki i nie bedzie problemu.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
Spróbuję i mam nadzieję, że nie będzie więcej irytować. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Maciej
Model: Focus mk2 kombi Flexifuel
Silnik: 1.8 125KM 92kW
|
Ja mam pytanie - jeśli u mnie w tym radiu (Focus 2008 ) wyświetla się Mute zamiast łączenia, to co muszę kupić, żeby aktywować funkcję łączenia z telefonem? Jest to warte zabawy? W którym miejscu powinny być zlokalizowane fabryczne mikrofony od tego zestawu ?
Czy jest szansa, że gotowa wiązka już tam jest i wystarczy dołożyć elementy? Ostatnio edytowane przez arturek ; 25-08-2024 o 10:26 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Nie warto. Niczego nie będzie.
Jednak bez problemu, po 1-1.5h auto będzie miało fabryczne BT wraz z BT Audio. Niestety, lista części ma kilka pozycji, a co za tym idzie koszt nie będzie w cenie "typowego koszyla zakupów". Bardziej trzech. Ostatnio edytowane przez Antej ; 25-08-2024 o 06:20 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
|
|