![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Jacek
Model: Mondeo Hybrid
Silnik: hybryda
Rocznik: 2019
|
![]()
Witam
Mam następującą przypadłość w Fordzie Mondeo 2020 Hybrid. Samochód z PL salonu. Aktualny przebieg 96 tys km. Samochód czasem podczas przełączania się z silnika elektrycznego na spalinowy szarpnie dosyć mocno jakby się udławił, czasami jest przy tym jakby stuknięcie. Nie ma znaczenia czy mocno się przyśpiesza czy jedzie delikatnie. Na samym elektryku czy benzynie jest wszystko w porządku. Problem występuję w momencie przełączania się silników. Czy możliwa jest usterka skrzyni E-CVT? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Imię: Nagy Attila Dusan
Model: Ford Mondeo Hybrid
Silnik: Hybrid
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Witam, również posiadam hybrydę Mondeo z 2019 roku i w zeszłym roku miałem to samo, winę za to ponosiła jakość benzyny. Od tego czasu przejechałem około 20 000 km i nie mam już żadnych objawów. U innych kolegów tutaj w Rumunii usterką była pompa paliwa, po wymianie pompy usterka została naprawiona. Więc na pewno 2 warianty paliwa lub pompy paliwa. Przepraszam, że używam Tłumacza Google. Ostatnio edytowane przez SRS ; 13-09-2024 o 20:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Dzięki za info ale akurat w Polsce raczej nie mamy problemów z jakością paliw. Tankuje też inne auta na tych samych stacjach i jest ok.
Czy komputer auta wskazywał na usterkę pompy paliwa? U mnie brak żadnych błędów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Imię: Nagy Attila Dusan
Model: Ford Mondeo Hybrid
Silnik: Hybrid
|
![]()
Na komputerze auta nie miałem żadnych błędów. Zwykle problemów z jakością benzyny też nie mamy, ale to jedyne logiczne wyjaśnienie (w moim przypadku), bo po tankowaniu w tym czasie w innej firmie naftowej, problemy od razu zniknęły Pozostaje opcja pompa paliwa, ewentualnie test u przedstawiciela w celu 100% diagnozy problemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Imię: Antonio
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Wielu użytkowników we Włoszech miało ten sam problem, przyczyną jest pompa paliwa, prawdopodobnie jeśli chodzisz przez długi czas z małą ilością paliwa, pompa się nagrzewa Ostatnio edytowane przez Speedo ; 17-09-2024 o 07:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Forumowicze mieli racje. Po wymianie pompy paliwa problem został zażegnany.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Imię: Wojciech
Model: mondeo
Silnik: 2.0 hybrid
|
![]()
Pamiętasz jak nazywała się dokładnie pompa?
Jakiś link? Dzięki z góry |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Imię: Wojciech
Model: mondeo
Silnik: 2.0 hybrid
|
![]() Cytat: