![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
|
![]()
Witam. Miałem awarię rozrusznika; robił elektryk, ponoć oprócz rozrusznika trzeba było łatać kabel w wiązce i musiał odłączyć akumulator. Po naprawie nie działają okna, klimatyzacja, oświetlenie wewnętrzne, radio, być może jeszcze coś (nie sprawdzałem). Światła zewnętrzne działają wszystkie jak należy. Czy winne jest przerwanie zasilania i trzeba ratować programowanie, czy raczej inne kable? Co sprawdzać?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
![]()
Jak czytam o programowaniu po odłączeniu akumulatora to się zastanawiam czy ci elektrycy zatrzymali się na syrenach czy ursusach... Nie występuje takie zjawisko jak rozprogarmowanie.... Bezpieczniki sprawdź od rzeczy które nie działają. Jeśli bezpieczniki są ok to sprawdź czy dochodzi zasilanie do nie działających modułow.
![]() |
#3 |
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
|
![]()
Zajrzałem do tylnej tablicy bezpieczników, i jest ona inna niż w instrukcji, znacznie mniejsza. Gdzie mogę znaleźć jakiś opis bezpieczników do tej mniejszej tablicy?
Z innej beczki, ale nie chcę mnożyć bytów - padła sprężyna od klapki schowka z gniazdem diagnostycznym. Jak można zdemontować tę klapkę, żeby sprawdzić co się stało i jakoś to naprawić? |
![]() |
![]() |