![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-12-2007
|
Mam problem od 2 tygodni, po powrocie z trasy odstawiłem autko do garażu i tak stało tydzień. W tamtą niedzielę próbowałem odpalić go na przejażdżkę musiałem 4-5 razy kręcić zanim zapalił - w trasie już wszystko OK, jedzie normalnie, spalanie normalnie. Odstawiłem autko i dzisiaj miałem też wyjazd. Kręciłem z 6-7 razy zanim zapaliłem. Rozumiem, że przy mrozie to może się zdarzyć, ale dzisiaj było -2C.
Myślę, że to coś z tą ropą co zatankowałem w trasie. Dziś zatankowałem orlenowską ropę, zobaczę jutro rano czy to wina ropy. Raczej jednak wydaje mi się, że to filtr paliwa (w sumie był wymieniany w tamtym roku), ale gdzieś przeczytałem, że mogą to być wtryski. Miał ktoś taki problem? Jeśli tak to co wymieniał. Mój escorciak to 1.8D MK6 94r. Proszę o pomoc. :fcp14
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-11-2005
Model: Focus Combi
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2002
|
problem stary jak świat jak byś poszukał np cofanie się paliwa to znalazłbyś wszystkie wskazówki co zrobić.
Możesz jeszcze brać pod uwagę padnięte wszystkie świece żarowe lub przekaźnik, lub co najgorsze że skończył Ci sie silnik poszukaj było już tyle razy............ :fcp27 :fcp16
|
|