![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jakub
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180km
Rocznik: 2019
|
Cześć wszystkim!
Dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy Mondeo MK5. Według założeń szukałem auta z dynamicznym systemem ledów, chyba, że trafi się dobra sztuka w fajnej cenie, wtedy zainwestuję w wymianę reflektorów. No i jak możecie się domyślić po tym temacie, trafiła się takowa, a ja szukam miejsca, gdzie porządnie i w rozsądnych, jak na ten temat pieniądzach wymienię w swoim Mondziaku reflektory. Liczę, że ktoś kto zna miejsce lub sam takową modyfikację robił i podpowie, gdzie się skierować. Mieszkam w kujawsko-pomorskim, ale dla dobrego miejsca auto odstawię do Wielkopolskiego czy Pomorskiego. Liczę na pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Karol
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016
|
Nie chcę wróżyć z fusów , bo sam szukałem takiego z dynamic led lub zwykłe do przeróbki ale to raczej mission impossible ( jak czytałem ) więc szukałem 6 miesięcy aż znalazłem.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-10-2016
Model: Fusion
Silnik: 2.0EB + KME Nevo Sky Direct
Rocznik: 2016
|
Przeciez to nie jest zaden lot w kosmos. Ja 2 lata temu gdy skladalem swojego fusiona to kupilem uzywane reflektory za 1900zl. Calosc wymienilem i zakodowalem sam z pomoca internetu (pomocne bylo ruskie forum)
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Jakub
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180km
Rocznik: 2019
|
W temacie już się trochę rozeznałem. Każdy kto interesował się tą modyfikacją wie, że można zrobić ją na 2 sposoby: pierwszy jest ten bardziej skomplikowany czyli fabryczne dynamiczne ledy, a wiec, dodatkowe moduły, czujniki na wahaczach, itd.
Natomiast jest także wersja statyczna do osiągnięcia, ja planuje taką zrobić przynajmniej narazie. Z tego co wiem, wymieniamy lampy i zmieniamy ich typ forscanem. Wolałbym się upewnić, robił to ktoś? Jak powinna wyglądać procedura? Wtyczki są takie same? Co dokładnie zmieniamy w sofcie? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009