![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Imię: Szczepan
Model: S-Max
Silnik: 2.0 Ecoblue 190 KM
Rocznik: 2020
|
![]()
Witam,
mam problem z układem klimatyzacji/ogrzewania po stronie pasażera. Coś się tam zacina i wtedy nawet jak klimatyzacja jest ustawiona na Low to powietrze leci gorące jak z piekła. Błąd w Forscan wskazuje na silniczek klapy sterującej, tyle że ten był juz 2 razy wymieniany w przeciagu pół roku, a teraz po zaledwie 2 miesiącach problem znów powrócił. Dodam tylko że jezeli zdarzy mi sie ostrzejsze hamowanie to problem znika, i klimatyzacja zaczyna działać poprawnie. Czy tam są jakieś cięgna/ ramiona które mogły się połamać? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Imię: Szczepan
Model: S-Max
Silnik: 2.0 Ecoblue 190 KM
Rocznik: 2020
|
![]()
Zostawiam rozwiązanie problemu jakby ktoś miał podobny problem. W ASO po tygodniu trzepania auta postawili diagnozę że jest gdzieś zwarcie w panelu sterowania klimatyzacją. Zakupiłem taki używany panel z numerami takimi jak moje (nowy kosztował ponad 4k PLN) i został zamontowany. Wygląda na to że diagnoza była trafna, jako bonus ożył wyłącznik systemu SS oraz podgrzewanie foteli
|
![]() |
![]() |