![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Bogdan
Model: Kuga & Focus
Silnik: 2.5 FHEV ST Line X & 1.0 EcoBoost Hybrid Active X
Rocznik: 2021 & 2025
|
![]()
Cześć,
Czy jest sposób, aby komputer pokładowy pokazywał zbiorczo informację podobnie jak to było w focusie MK3? Np, chwilowe spalanie, średnie, przejechaną trasę itp? Trochę nie rozumiem jak to jest w MK4, kiedy mam średnie spalanie z trasy, kiedy średnie z całego przebiegu auta itp.
![]() |
#2 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]()
1) Tak
2) Jakie zegary: czy analogowe czy cyfrowe 3) Spalanie jest od ostatniego zerowania danego komputer Jeśli wyzerujesz komputer przy tankowaniu to masz średnie zużycie z tego przebiegu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 12-05-2025 o 18:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Cześć,
Zegary mam cyfrowe, ale nie udało mi się dojść do tego jak to poustawiać. Mam my view, ale jakby każda informacja jest na osobnym ekraniku, który muszę sobie przeklikiwać, a chciałbym takie zbiorcze info. Czyli muszę sobie sprawdzic na którym komputerze mam cały przebieg i to zostawić w spokoju, a wyzerować ten podręczny?
![]() |
#4 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]()
Sorry - mam zegary analogowe => nie pomogę
pozdrawiam
![]() |
#5 |
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
![]()
Ja mam cyfrowe i nie kumam pytania. Masz dwa komputery podróżne, ze średnim spalaniem, przebiegiem i czasem trasy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
No właśnie, a chciałbym takie zestawienie jak na zdjęciu od arturka. Zebym nie musiał nic przeklikiwać, a wszystkie informacje miec na 1 ekranie.
![]() |
#7 |
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
![]()
To nie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Gotów nawet jestem "się poświęcić" i w czynie społecznym wam przebiegi "pozamieniać"! Tak "ku zadowoleniu ogółu"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Imię: Marek
Model: Focus
Silnik: 2.3
Rocznik: 2024
|
![]() Cytat:
- spalanie średnie, - przebieg dzienny (od zresetowania), - spalanie chwilowe, - przebieg całkowity, - szacowany zasięg. Dwie ostatnie dane na dole licznika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trzy pierwsze możesz konfigurować i mieć w zamian: czas jady, prędkość średnią i pewnie coś jeszcze, ale na raz mogą być pokazywane maksymalnie 3 dane. 20250510_161017_2.jpg Ostatnio edytowane przez Rilicek ; 14-05-2025 o 22:40 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Więc bardzo proszę tak bliżej końca maja.
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|