![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2,5T
Rocznik: .
|
Cześć,
auto ma następujący problem - pojawiła mi się usterka silnika na desce rozdzielczej i auto przestaje jechać (nie gaśnie, ale nie reaguje na gaz). Po zgaszeniu auta już nie odpala. Czasami odłączenie akumulatora i podłączenie ponowne pomaga. Czasami problem ustaje samoczynnie... Sprawdziłem auto ScanXL - pojawił się błąd U0001 związany z szybką magistralą CAN. Przy kolejnych pojawieniach się usterki i sprawdzeniu przez FORScan dostaję błąd PCM - nie można odczytać DTC. W innych modułach są błędy, że nie mogą połączyć się PCM. Podsumowując wygląda to na problem z połączeniem z ECU (błąd z CAN sugeruje, że może to być problem w każdym z modułów lub na ich połączeniach - jednak fakt, że nie mogę odczytać teraz błędów z PCM sugeruje, że to połączeniu z ECU (kable, złącze) lub samo ECU. Mam prośbę - czy ktoś ma może schemat (pinout) złącz ECU i samego ECU? Chciałem sprawdzić czy jest to problem z zasilaniem dochodzącym do ECU, liniami CAN czy może samym ECU. Wyjąłem ECU na stół, ale na razie nie dobierałem się do środka bo zniechęciła mnie płynna uszczelka. Ostatnio edytowane przez rapidziory ; 15-05-2025 o 14:17 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2,5T
Rocznik: .
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez rapidziory ; 15-05-2025 o 16:27 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
|
Podaj maila - wyśle Ci tiffaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka
|