![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Imię: Kacper
Model: Fiesta
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
|
![]()
Witajcie,
jakiś czas temu na forum F-Mods pojawiła się aktualizacja do logo stacji radiowych na bardziej aktualne - z połowy 2024 roku. Jest to aktualizacja dla posiadaczy "zjailbreakowanych" Sync 3 która montuje nowy obraz z logami stacji radiowych FM/DAB oraz aktualizuje pliki z bazą danych w obrazie systemu Sync 3. Więcej na temat tej modyfikacji tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Przechodząc do sedna mojego postu - postanowiłem poprawić tę modyfikację, a mianowicie przebudować bazę stacji radiowych FM/DAB i... poprawić syf w polskich radiach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mimo, że baza stacji jest z czerwca 2024 roku to jest ona bardzo nieaktualna dla polskich częstotliwości, dużo stacji nadal nie ma loga (całkiem jak nasza wersja z 2022...). Postanowiłem zmarnować kilka wieczorów na to i od nowa, stacja po stacji, przelecieć całą listę (tutaj posiliłem się stroną [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ) i z niespełna 61% stacji z poprawnym logo udało osiągnąć mi się wynik... 94,4%! Ponad 94% stacji radiowych dostępnych w Polsce będzie miało po instalacji tej zmodyfikowanej modyfikacji poprawne loga! Jak zainstalować? 1. Wymóg absolutny na ten moment: Twój Sync 3 musi zostać zjailbreakowany. Na ten temat więcej tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 2. Pobieramy modyfikację z linku (patrz dół tego posta). 3. Wrzucamy zawartość na pendrive (jeśli pobierze sie w formacie .zip - należy wypakować!) 4. Podpinamy pendrive do gniazda USB samochodu - czekamy aż się zainstaluje i gotowe! Jeśli kogoś interesuje jakie stacje radiowe na ten moment są dostępne i mają logo, zapraszam do mojej tabelki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] WAŻNE! Ta aktualizacja nadpisuje ORYGINALNE pliki z bazą danych stacji oraz podmienia oryginalny obraz z logami stacji z Sync 3 w wersji 23188 na najnowszy, zapożyczony z Sync 5. Jak każdą aktualizację - robicie na swoją odpowiedzialność. Aby przywrócić oryginalne pliki należy przeinstalować Sync 3 na nowo za pomocą np. Syn3Updater. W razie jakichś nieprawidłowości w logach stacji bądź braku jakiegoś loga (które nie zostało wspomniane jako brakujące w arkuszu), prosiłbym o pozostawienie informacji tutaj w wątku w formie: Nazwa stacji radiowej: Częstotliwość: Informacje: (np. wyświetla się logo RMF FM zamiast Eski) Dodatkowa informacja: Ta modyfikacja nie działa tak jak jedna z dostępnych na F-Mods która podmienia logo stacji radiowej dla danej częstotliwości - ta modyfikacja działa tak, jak oryginalnie jest to zaprojektowane dla Sync 3 - radio rozpoznaje po kodzie "Pi" stację radiową i przypisuje jej logo. Dla każdej stacji zaktualizowane również częstotliwości w których występują, żeby stacje o tym samym kodzie Pi, miały również różnorodne loga zależnie od odbieranej stacji. W planach jest stworzenie pliku dla wersji Sync 3 które nie są zjailbreakowane. Na ten moment brakuje mi czasu żeby się z tym pobawić, ale jak znajdę w nadchodzących miesiącach czas to to ogarnę. POBIERANIE MODYFIKACJI Wersja 1.0 (21.05.2025) / 06.2025 Link do pobrania: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Typ: Dla Sync 3 po Jailbreak Dane logo stacji z tej wersji pochodzą z 21.05.2025 (dla PL) Zgodność: Sync 3.4.23188 Ostatnio edytowane przez XFrostPL ; 22-05-2025 o 15:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Imię: Sławek
Model: Grand C max
Silnik: 1,5 TDCI 120 KM
Rocznik: 2017
|
![]()
Cześć,
Czy ta nowa modyfikacja podejdzie do 3.4 22251,nie chcę na nowo Jailbrek-owac systemu. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Natomiast to akurat co w cytacie - JEST NIEWYKONALNE. Chyba, że Kolega posiada KLUCZ PRYWATNY certyfikatu Forda. Wątpię...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Natomiast podpisywanie pakietu instalacyjnego własnym certyfikatem - nie ma sensu, bo to jest to samo co "jailbreak dla Sync3"...
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Cześć,
Jeszcze pytanie odnosnie aktualizacji ,czy nie mając DAB-a ,mogę to bez przeszkód aktualizować o FM?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Super ,dziękuję i pozdrawiam Ostatnio edytowane przez Speedo ; 27-05-2025 o 08:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Cześć,
Niestety aktualizacja nie poszła, wyskoczył błąd ,tak jakby nie widział nazwy. Pen sformatowany do exfat,plik rozpakowany,wszystko zrobiłem jak zawsze przy instalacjach mod-ów,3 próby i każda że nie widzi nazwy i instalacja przerwana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Hej,
mogę więcej informacji na temat błędu? Najlepiej zdjęcie. Instalowałem aktualnie już w 3 różnych Sync 3 i wszystko poszło gładko. |
![]() |
![]() |