![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Fiesta mk8
Silnik: 1.1
Rocznik: 2019
|
Cześć! Mam mały problem z lusterkami w Fiesta mk8 z 2019 - a dokładniej z synchronizacją lusterek. Poprzedniemu właścicielowi prawdopodobnie ktoś przywalił w lusterko - lekkie rysy i wymieniony klosz kierunkowskazu... ale jak już auto dotarło do domu to się okazuje że po naciśnięciu przycisku składania lusterek składają się one w przeciwnych kierunkach... tzn gdy lewe się chowa - to prawe się rozkłada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - za pierwszym razem był lekki zgrzyt w prawym, ale póżniej to już idealnie się schodzą - a właściwie to rozchodzą w przeciwnych kierunkach... Jakieś pomysły...?? Możliwe do zmiany w forscanie (kolega ma) czy raczej trzeba rozebrać lusterko i to mechaniczna usterka...??
Bump: Próbowałem wg instrukcji z jakiegoś filmiku forda złożyć oba manualnie i powtarzałem z 10 razy, ale nic z tego. Póżniej próbowałem odpiąc bezpiecznik od lewego - tak żeby po ponownym naciśnięciu prawe zgrało się z pozycją lewego, ale po ponownym załączeniu bezpiecznika prawe odczekało jedno złożenie i dalej nic z tego... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Nie mam teraz pod ręką schematu, ale albo jedno jest od anglika, albo przewody w jednym trzeba zamienić.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Fiesta mk8
Silnik: 1.1
Rocznik: 2019
|
Dzięki za podpowiedź - też właśnie się nad tym zastanawiałem czy to nie anglik - ale z drugiej strony gdyby ktoś wymieniał na używkę to by raczej kupił już taką bez pękniętego klosza i zarysowań. Obstawiam że lusterko oberwało tak że odpadło i ktoś źle przerwane przewody złączył. Auto z Mediolanu - pewnie skuterem ktoś zahaczył i sobie pojechał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-07-2013
Model: Fiesta 8 | Kuga 3.5 StLineX
Silnik: 1.5 TDCI | 2.5 PHEV
Rocznik: 2018 | 2025
|
Silniczek od składania jest na dwóch kabelkach. Należy je zamienić miejscami.
We wtyczce lusterka są to piny 3 i 4. Lewe i prawe różnią się kolorami przewodów. -------------- > gdyby ktoś wymieniał na używkę to by raczej kupił już taką bez pękniętego klosza i zarysowań. To Włochy. Po wymienia pewnie było jeszcze wiele zahaczeń. Ostatnio edytowane przez bombel321 ; 21-08-2025 o 14:42 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| fiesta , lusterka |
|
|