![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: FORD GALAXY
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Witam mam problem otóż wyskoczył mi błąd p003a.No i grzebiąc pod maską zauważyłem luźny wężyk czy on ie powinien gdzieś wchodzić jak na 2 zdjęciu jest zaznaczone?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Na zdjęciu 2 jest odpowietrznik sprzęgła, normalnie tam nic nie jest podłączone.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Szymon
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010
|
Podpinam się pod ten temat. Sam nie wiem czy on tak ma być luzem czy jednak gdzieś ma być podłączony. Wiem tyle, że ten wężyk idzie końcowi na prawy górny bok silnika. Zdjęcie dla podglądu.Ogolem do czego ona służy?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Edit: Dla potomnych, ta rurka nie ma być nigdzie podpięta, właśnie ma tak sobie wisieć bo to odpływ ropy jak puszczą wtryski Ostatnio edytowane przez Shymi ; 18-01-2026 o 16:37 Powód: Znane zastosowanie |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Witold
Model: FORD GALAXY
Silnik: 2.0 tdCI
Rocznik: 2008
|
Witam prawdopodobnie jest to wężyk podciśnienia sterowania turbo dlatego wyskoczył ten błąd poszukaj. sprawdź czy nie spadł z zaworu n75 poszukaj w necie jak n 75 wygląda i zlokalizuj go w tych okolicach co masz zdjęcie są tam obok siebie dwa ,przejzyj czy wszystkie wężyki podciśnienia są podpięte do wszystkich przyłączy
|
|
|
|