![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: focus mk2
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2008
|
Panowie proszę o wyrozumiałość ale mechanicy w moich okolicach rozkładają ręce. Do sedna
wracajac z pracy autostrada przy predkosci około 160 zapaliła sie na sekunde kontrolka ładowania i licznik jakby sie zresetował tzn wskazówki opadły po czym natychmiast wstały. oczywiscie mocno szarpneło autem tak jakby zgasło i po chwili wstało. zwolniłem do 130 i sytuacja sie powtorzyła. zwolniłem do 110 i dojechałem bez problemu. na postoju jak wciskam pedał gazu to tez powyzej 2.5 tys kontrolka ładowania i jakby odcinka. co zostało zrobione 1. naprawa licznika (zimne luty) - nie pomogło 2. regeneracja alternatora i nowy regulator napiecia - nadal to samo 3. nastawinik turbiny (podejrzenie ze robił zwarcie) - to samo 4. sprawdzone masy 5. podłaczony inny akumulator na próbe według mechaników (3 podchodziło do tematu) jest jakies zwarcie ale nie wiadomo gdzie błedy były U0131 I P1335. mozna je skasowac ale wracaja egr zaslepiony. moze miał ktos cos podobnego albo cos doradzi zeby nie wymieniac po kolei wszystkiego? przy spokojnej jezdzie tzn zmiana biegów do 2 tys obrotow i jezdzie maksymalnie do 120 km/h wszystko jest ok |
|
|
|