![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: Kuga mk3 Titanium X
Silnik: 1,5 Ecoboost 150 KM
Rocznik: 2024
|
Dziś dostałem list z Ford Polska z informacją o ryzyku rozszczelnienia/pęknięcia wtryskiwacza wysokociśnieniowego paliwa, co może prowadzić do pożaru w komorze silnika. Wskazana aktualizacja sterownika, która umożliwia powiadomienie o usterce. Co do naprawy ostatecznej - trzeba czekać na dalsze informacje. Czy dostaliście taką informację? Czy często zdarzają się pęknięcia wtryskiwaczy wysokociśnieniowych?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Bartek
Model: Kuga ST-Line X
Silnik: 1,5 EB 150 KM
Rocznik: 2021
|
też wczoraj dostałem taki list
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: Kuga MK3
Silnik: 1.5 ecoboost
Rocznik: 2023
|
Też dostałem . Ktoś już był i może coś powiedzieć ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Kuga mk3 Titanium X
Silnik: 1,5 Ecoboost 150 KM
Rocznik: 2024
|
Czekam na serwis olejowy w aso za około 1,5 miesiąca. Wtedy pewnie wgrają aktualizacje softa. Spróbuję też zaktualizować zdalnie oprogramowanie.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Pawel
Model: KUGA
Silnik: 1.5 pb
Rocznik: 2020
|
Właśnie dostałem list w tej sprawie, pamiętam, że 2 lata temu też była taka akcja, chyba też był wymieniany jakiś wtrysk, którego pęknięcie groziło pożarem.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Kuga MK3 Titanium X
Silnik: 1.5L 3cyl.
Rocznik: 2020
|
Moje autko już po akcji serwisowej (PCM update). Z tego co kojarzę to już kolejny update. Podczas pierwszego dokładali wężyk żeby odpłynęło paliwo poza silnik.
Dali wcześniej przedłużenie gwarancji na wtryski, ale nie kojarzę, żeby komuś wymieniali. Moja Kuga właśnie zrobiła 70kkm. Po tych akcjach nie zauważyłem spadku mocy. Jeździć i serwisować regularnie. Jak się zrobi skwarek z silnika to będzie trzeba z Fjordem gadać o przejściu na hybrydę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez arturek ; 09-12-2025 o 20:28 |
|
|
|